Σάββατο 24.10.2020 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Το 5ο Γυμνάσιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ07.05.2019 | 5:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην πρόσφατη εκπαιδευτική  εκδρομή του  σχολείου μας στην Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο του προγράμματος  ‘’Ο κόσμος της Μουσικής  Γνωρίζω-Εκφράζομαι – Δημιουργώ’’, επισκεφτήκαμε το Μέγαρο Μουσικής  της πόλης, ένα χώρο δημιουργίας, καλλιτεχνικής έκφρασης και  πολιτισμού. Φτάνοντας μας εντυπωσίασε η εξαιρετική  όψη των δυο κτιρίων από τα όποια αποτελούνταν το Μέγαρο. Τα  δυο κτίρια συνδυάζουν την κλασσική και την μοντέρνα αρχιτεκτονική, γεγονός το οποίο τα κάνει ξεχωριστά. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνες του προγράμματος, οι οποίες  κέρδισαν το ενδιαφέρον μας και τη συμμετοχή μας με την ξεχωριστή προσωπικότητα  τους.

Η ξενάγηση στο Μέγαρο  πλαισιώθηκε από θεατρικά μουσικά  και εικαστικά δρώμενα και βιωματικά εργαστήρια. Η περιήγηση ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου, περάσαμε από το φουαγιέ και την πλατεία ,ανεβήκαμε στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια και έπειτα βυθιστήκαμε στα άδυτα του θεάτρου. Τέλος καταλήξαμε στο δεύτερο κτήριο με θέα την θάλασσα και τις πλαγιές του Ολύμπου. Το σπουδαιότερο ήταν ότι κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του θεάτρου, ξετυλιγόταν ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Το γεγονός αυτό μας βοήθησε να παρακολουθήσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την περιήγησή μας. Ταυτόχρονα γίναμε μέρος του μύθου παίρνοντας ρόλους, διαλέγοντας κοστούμια και παίζοντας τα πολυάριθμα μουσικά όργανα που βρήκαμε στους χώρους που επισκεφτήκαμε.

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε  ήταν μαγευτικό, μας ταξίδεψε, μας ενθουσίασε  και μας έκανε να γνωρίσουμε καλύτερα και από μια άλλη οπτική τον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής. Ευχαριστούμε το 5ο Γυμνάσιο για την μοναδική ευκαιρία που μας έδωσε να «παίξουμε» στο σανίδι του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και να βιώσουμε αυτήν την αξέχαστη  εμπειρία.

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Γούλα Αθανασία, μαθήτρια της Γ΄ τάξης

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop