Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το 5ο Γυμνάσιο στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΤΟΠΙΚΑ07.12.2018 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

To  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε ο  Δήμος Τρικκαίων σε μια διαδρομή με τα βασικά σήματα της τροχαίας και μ΄αυτόν τον τρόπο να εξοικειωθούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έμαθαν για τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά ως πεζοί, ως ποδηλάτες, ως επιβάτες οχήματος  και ως  μελλοντικοί οδηγοί. Έλαβαν χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς τους όταν οδηγούν και γενικώς ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβονται  στο  οδικό δίκτυο και πώς να προφυλαχτούν.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών οι μαθητές αντιλήφθησαν και συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και διδάχτηκαν  με βιωματικό τρόπο το σεβασμό στη ζωή  μέσω της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Το  5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί πολύ τον κ. Πεταλά για την άρτια ενημέρωση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και τους καθηγητές κ. Μόσχοβο και κ. Μπαλκίζα για τη διοργάνωση της δράσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης