Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

To 5o Γυμνάσιο Τρικάλων στη Ρώμη με πρόγραμμα ERASMUS

ΤΟΠΙΚΑ27.10.2023 | 12:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+  του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων,  ‘’Ενα σχολείο για όλους” με κωδικό 2022-1- EL01 – KA122-SCH-000072788,   ομάδα εκπαιδευτικών του  Σχολείου επιμορφώθηκε   στο Ινστιτούτο INFOL στη Ρώμη. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν  εβδομαδιαία  σειρά μαθημάτων με θέμα ΄’Ένα  Ευρωπαϊκό Σχολείο για όλους”.

Η επιμόρφωση βασίστηκε κυρίως  στην ενεργητική συμμετοχή των επιμορφούμενων σε εργαστηριακά μαθήματα. Η θεωρητική κατάρτιση των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα προηγήθηκε της βιωματικής προσέγγισης. Οι άξονες στους οποίους βασίστηκε η επιμόρφωση ήταν οι εξής: πολυπολιτισμικές τάξεις, antibullying  πρακτικές, στερεότυπα, συμπερίληψη και ενσυναίσθηση.

Η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί  και ένα πρότυπο κέντρο νεότητας (Ma-Τe-Μu), το οποίο ειδικεύεται σε πρωτοποριακές-καινοτόμες δραστηριότητες συμπερίληψης απευθυνόμενο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Η ομάδα επέστρεψε ενθουσιασμένη και πρόθυμη να μεταδώσει τη νεοαποκτηθείσα γνώση στους υπόλοιπους συναδέλφους και να ενσωματώσει τις  προοδευτικές ιδέες και πρακτικές στη διδασκαλία στο σχολείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε αυτήν τη φάση της  επιμόρφωσης ήταν οι:   Σμιξιώτη Φανή, Δ/ντρια του σχολείου, Καραθανάση Σταματία, συντονίστρια του ERASMUS, Γραδούλα Άντα, Παρδάλης Βασίλειος και Τζιοβάρα Κωνσταντίνα.

Τα προγράμματα ERASMUS για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολύτιμα στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών αλλά και της προσωπικότητάς των. Μέσα απ’ όλες αυτές τις δραστηριότητες ευεργετούνται και βελτιώνονται και οι μαθητές/τριές  μας που είναι και οι τελικοί αποδέκτες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης