Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2024 | 5:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» το κεντρικό μήνυμα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024 γιορτάστηκε για 21η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με αίτημα και στόχο την ασφαλή και ποιοτική χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους/τις εφήβους.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, εκτός από την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οργάνωσε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Β1, που ενημερώθηκαν για την υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Μέσα από παιγνιώδεις δράσεις και videoευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου και ορθής διαχείρισης των socialmediaμε στόχο την προστασία τους κατά την πλοήγησή τους στον διαδικτυακό κόσμο. Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου επεσήμανε και τόνισε τη σημασία του να ζητάνε οι ανήλικοι/-ες βοήθεια, αν τους συμβεί κάτι διαδικτυακά, και ενημέρωσε για την υποστήριξη που μπορούν λάβουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσω της γραμμής βοήθειας Help-line.grκαι της ανοιχτής γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine,gr.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου σε θέματα που άπτονται της ποιοτικής και σωστής χρήσης του διαδικτύου προηγήθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο-Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι μαθήτριες Εύα Καλαρούτη, Σοφία Κούτσικου, Σωτηρία Λορίδα, Άντα Μαγγούφη και οι μαθητές Δημήτρης Αραπογιάννης, Βασίλης Βαΐου, Θοδωρής Ζιώγας, Αποστόλης Ντέλιος πήραν μέρος στον διαγωνισμό με ζωγραφιές και κόμικς. Τα έργα τους έλαβαν τιμητική διάκριση και έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά στην ιστοσελίδα SaferInternet4Kids.grτου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό.

Την εποπτεία των δράσεων είχαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Βράντζας Αθανάσιος, καθηγητής Πληροφορικής και η κα. Λέγγα Μαρία, φιλόλογος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης