Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε νέες δράσεις

ΤΟΠΙΚΑ08.12.2022 | 6:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στοχεύοντας στην πολύπλευρη εκπαίδευση και στη βιωματική και ενεργητική μάθηση, υλοποίησε με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και στο ΚΠΕ Μακρινίτσας, όπου μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Πραγματοποίησε, επίσης, διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Τρικκαίων, καθώς και διδακτική επίσκεψη, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου, στην Αγία Μονή. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά αποκόμισαν πολλαπλές και ωφέλιμες εμπειρίες.

Επιπλέον, ομάδα μαθητών του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Τμήματος Ένταξης του σχολείου,  συμμετείχε με δρώμενο υπό τον τίτλο «Ο καλύτερός μου φίλος» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, στις 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μαθητές και μαθήτριες μετέδωσαν με επιτυχία μήνυμα αποδοχής και αγάπης και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή τους στην εξαιρετική αυτή δράση.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές/-τριες του σχολείου μας, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Τρικάλων, προκήρυξε, επίσης, λογοτεχνική δράση για τους/τις  εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Τρικάλων και τους/τις προσκαλεί να συγγράψουν λογοτεχνικά κείμενα, πεζά (έως χίλιες λέξεις) ή ποιήματα, με θέμα «100 χρόνια προσφυγιάς, από τη Μικρασιατική καταστροφή έως τις μέρες μας». Τα κείμενα αυτά μπορούν να αποστέλλονται, με πλήρη στοιχεία αποστολέα (ονοματεπώνυμο, σχολείο όπου υπηρετεί, στοιχεία επικοινωνίας), στο email  του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων: mail@6gym-trikal.tri.sch.gr  με θέμα «Λογοτεχνική συμμετοχή».

Τα κείμενα μπορούν να αποσταλούν μέχρι και 23 Δεκεμβρίου 2022. Θα δημοσιευτούν επώνυμα στο τέταρτο τεύχος του ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού μας, που έχει τίτλο «6ός Ύλης»,  του οποίου τα τρία πρώτα τεύχη μπορείτε να δείτε στη σχολική ιστοσελίδα μας: www.6gymtrikala.com

Θα ακολουθήσει σχετική εκδήλωση παρουσίασης των λογοτεχνημάτων, στον χώρο του σχολείου μας.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων εκφράζει θερμές ευχαριστίες  προς τον κ. Διευθυντή της ΔΔΕ Τρικάλων, Δρ. Αλ. Καπανιάρη, που αγκάλιασε και στήριξε την πρωτοβουλία μας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω προκηρυχθείσας λογοτεχνικής δράσης, ο καθηγητής του σχολείου μας, εικαστικός κ. Στέργιος Στάμος πραγματοποίησε ειδική ξενάγηση για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Τρικάλων στην αναλόγου θεματικής αναδρομική έκθεση έργων του με τίτλο «Ζωντανά Εδάφη», που υλοποιείται στη Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού, στο Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή, στα Τρίκαλα.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τον συνάδελφο και εκλεκτό καλλιτέχνη κ. Στάμο για την υπέροχη ξενάγηση που μας προσέφερε.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας στη λογοτεχνική μας δράση και ευχόμαστε σε όλους υγεία, δημιουργική πνοή και ευτυχισμένες γιορτές.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και η αν. Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Ευαγγελία Μινάρδου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης