Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Το 87,20% των Τρικαλινών μαθητών των ΓΕΛ πέτυχε!

ΤΟΠΙΚΑ28.08.2019 | 2:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων βρίσκονται για μια ακόμη φορά πανελλαδικά στις πρώτες θέσεις. Το ποσοστό επιτυχίας στα ΓΕΛ άγγιξε το 87,20% και στα ΕΠΑ.Λ. το 36,6% γεμίζοντας ικανοποίηση στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού
Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων από τους 1.035 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων του νομού εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 903 υποψήφιοι, ποσοστό 87,20%.
Αναφορικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 279 υποψήφιοι σε όλο το φάσμα του νομού. Από αυτούς εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 102 άτομα, ποσοστό επιτυχίας 36,6%.
Η Διευθύντρια κα Βάσω Κάκλα και οι εργαζόμενοι της ΔΔΕ Τρικάλων συγχαίρουν θερμά τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες και τους εύχονται καλές σπουδές.
«Αγαπημένα μας παιδιά
Σας συγχαίρω θερμά για την επιτυχία σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σήμερα, από το Υ.ΠΑΙ.Θ, δώσατε στα Τρίκαλα ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, 87,2% για τα Γενικά Λύκεια και 36,6% για τα ΕΠΑΛ, γεμίζοντας μας με χαρά και υπερηφάνεια.
Σήμερα είναι για σας μια ιδιαίτερη μέρα. Ευοδώθηκε ένας αγώνας, που δώσατε με μεγάλη προσπάθεια, προσδοκίες, όνειρα και προσωπικές θυσίες.
Στη μελλοντική σας πορεία εύχομαι να έχετε δύναμη και γνώση, πίστη και πάθος, για να χτίσετε το μέλλον σας αλλά και το μέλλον της χώρας. Όλοι ελπίζουμε σε σας, ότι μπορείτε να οικοδομήσετε έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο με περισσότερη ανθρωπιά, ειρήνη και αλληλεγγύη. Εύχομαι η επιστήμη σας να γίνει σύμμαχος της προόδου.
Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης, και τις οικογένειές σας και τους εκπαιδευτικούς, που ήταν σταθερά δίπλα σας στον αγώνα και τις αγωνίες σας. Τώρα αρχίζει ένα ωραίο ταξίδι. Εύχομαι να σας οδηγήσει σε δρόμους φωτεινούς και να σας προσφέρει ουσιαστική γνώση και πολλές χαρές.
Στη σκέψη μου όμως βρίσκονται και τα παιδιά που δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Εύχομαι να κρατήσετε ζωντανά τα όνειρά σας και με πείσμα και χωρίς φόβο να τα διεκδικήσετε με επιτυχία στο μέλλον.
Καλή συνέχεια σε όλες και όλους.», αναφέρει σε μήνυμα της η κα Βάσω Κάκλα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop