Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το 95% των Ελλήνων «σερφάρει» καθημερινά στο Διαδίκτυο

ΕΛΛΑΔΑ13.01.2024 | 2:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καθολική είναι η χρήση του Ιντερνετ σε όλες τις ηλικίες, από τις πιο μικρές μέχρι και τις πιο μεγάλες, αφού πλέον η διείσδυση του Διαδικτύου δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς. Σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, online shopping (ηλεκτρονικές αγορές), αναζήτηση πληροφοριών, συναλλαγές με το Δημόσιο, σύνδεση με το ebanking κ.ά. Ετσι περνάει τον χρόνο της σχεδόν καθημερινά μεγάλη μερίδα Ελλήνων, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό άνω του 40% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να ψυχαγωγηθεί. Δηλαδή να ακούσει ή να κατεβάσει μουσική, βίντεο ή και ταινίες.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, πλέον στο Ιντερνετ συνδέεται καθημερινά το 95% των Ελλήνων, ενώ από τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 8 στους 10 (83%) είναι ενεργοί χρήστες.

Φανατικοί του Ιντερνετ ωστόσο είναι και πολύ μικρές ηλικίες που αφιερώνουν τουλάχιστον 100 λεπτά την ημέρα για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Οπως αναφέρει και η έρευνα, 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του Διαδικτύου, ενώ στα παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών, η χρήση του είναι σχεδόν καθολική (97%). Μάλιστα, ήδη από πολύ νωρίς, τα παιδιά φαίνεται πως δεν μπορούν να αποχωριστούν το smartphone, μέσω του οποίου συνδέονται στο Ιντερνετ για να αναζητήσουν κυρίως ψυχαγωγικό περιεχόμενο όπως video, μουσική κ.λπ. Το mobile internet αποτελεί μία καθημερινή πλέον συνήθεια όλων των Ελλήνων, με το 92% να το προτιμάει ενώ, την ίδια στιγμή, ένα εξίσου υψηλό ποσοστό της τάξεως του 88% περιηγείται μέσω του κινητού του στο Ιντερνετ σε καθημερινή βάση.

Και γιατί το χρησιμοποιούν; Για τα πάντα. Ενα μεγάλο ποσοστό μπαίνει στο Ιντερνετ για να συνδεθεί με τα social media (82%). Στις ηλικίες μάλιστα 13-44 ετών, η Focus Bari σημειώνει πως η χρήση είναι πλέον καθολική, αφού μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, Twitter, TikTok κ.λπ. Τουλάχιστον μία αγορά online έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 7 στους 10 το τελευταίο 6μηνο, με το ποσοστό να ανεβαίνει όταν πρόκειται για νέες ηλικίες, πιο εξοικειωμένες με τις ψηφιακές αγορές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης