Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Το αδιαχώρητο στο Περτούλι για τους Σαρακατσαναίους

ΤΟΠΙΚΑ21.06.2018 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Φαίνεται ότι βρήκαν ευκαιρία από τη μία να ανταμώσουν, αλλά και από την άλλη, να χαρούν το μαγικό τοπίο του Περτουλίου. Ο λόγος για χιλιάδες κόσμου που αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή για το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων το τριήμερο 22-23-24 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες της περιοχής, ήδη οι κρατήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο, με τα περισσότερα καταλύματα να εμφανίζουν πληρότητα για το συγκεκριμένο τριήμερο. Η προετοιμασία γινόταν βέβαια εδώ και μήνες, ενώ φέτος, με τη δημιουργία και του camp αναμένεται ακόμη περισσότερος κόσμος να συμμετέχει στην διοργάνωση.

Κάθε χρόνο ο θεσμός, αποτελεί προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους από όλη τη χώρα, που συγκεντρώνονται στα Περτουλιώτικα λιβάδια, τιμώντας την παράδοση. Για τους  επιχειρηματίες της περιοχής, η διοργάνωση είναι μια ανάσα αλλά και μια πρόκληση, ώστε κάθε φορά ο κόσμος να φεύγει ικανοποιημένος από τη φιλοξενία και να ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά.

Η μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση της χώρας μας, σε μια περιοχή που έχει επιλεχθεί λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της φυσικής ομορφιάς, αλλά και λόγω της ιστορικότητας της, αφού έχει αποδειχθεί ότι εδώ συγκεντρώνονταν τα περισσότερα Σαρακατσάνικα τσελιγκάτα. Περισσότεροι από 20.000 Σαρακατσάνοι από όλα τα μήκη και πλάτη των Βαλκανίων, συγκεντρώνονται εδώ από το 1980, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την παράδοση τους και τις σχέσεις τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop