Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το Άστρο της Βηθλεέμ

ΤΟΠΙΚΑ31.12.2018 | 12:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

O φυσικός Βασίλης Παππάς, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, ύστερα από την ενδιαφέρουσα ζωντανή σύνδεση με το CERN που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά, πέρασε για μία ακόμη φορά τις πόρτες του σχολείου μας στις 17/12/2018 για να μεταφέρει γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων.

Το θέμα της συνάντησής μας αυτή τη φορά είχε να κάνει με το Άστρο της Βηθλεέμ, όταν η επιστήμη συναντά την πίστη και πώς ο νους αντιδρά στα ανθρώπινα συναισθήματα. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση και προεργασία στα πλαίσια του μαθήματος του επιστημονικού γραμματισμού. Η σύνθεση του σχολείου μας  είναι πολυπολιτισμική και οι θρησκείες πολλές, η πρόκληση όμως μεγάλη και η έκπληξη όλων μας όταν τον παρακολουθήσαμε, ακόμα μεγαλύτερη.

Ήταν ένα υπέροχο μάθημα ιστορίας της αστρονομίας και των σύγχρονων απόψεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεκινώντας από Βαβυλώνιους, Αρχαίους Έλληνες, Αιγύπτιους και Άραβες έφτασε στον Γαλιλαίο και τη σύγχρονη εποχή. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας, έχοντας μάλιστα και τη συμμετοχή των μαθητών που διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και  έθεσαν τους προβληματισμούς τους. Φυσικά η ομιλία κορυφώθηκε με την εποικοδομητική  συζήτηση για το τι ήταν τελικά το Άστρο της Βηθλεέμ. Όλοι συμφώνησαν πως η μαγεία και  το πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, αγκαλιάζει τον κόσμο και τιθασεύει τα αναπάντητα ερωτήματα της επιστήμης και ότι το Αστέρι της Βηθλεέμ μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή την μαγεία.

Ευχαριστούμε κ. Παππά και σας περιμένουμε σύντομα και πάλι στο σχολείο μας!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης