Δευτέρα 30.11.2020 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Το «μπαλάκι» στον Αυγενάκη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ20.08.2020 | 1:11 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπερψήφισε την αναδιάρθρωση σε SL2 και FL αλλά υπάρχει και ανοιχτό παράθυρο για δύο ομίλους

Σημαντική εξέλιξη προέκυψε κατά τη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με την αναδιάρθρωση σε Super League 2 και Football League.

Δύο προτάσεις  τέθηκαν σε ψήφιση κι από τις οποίες προκύπτει πως η αναδιάρθρωση της SL2 (18 ομάδες) και της FL (16 ομάδες) υπερψήφιστηκε.

Η πρόταση συγκέντρωσε 13 ψήφους (2 όχι και 1 λευκό), δηλαδή ακριβώς τα 3/4 που απαιτούνταν, ενώ «κλείδωσε» πως προβιβάζονται 8 ομάδες από τη FL στη SL2.

Παρόλα αυτά, υπάρχει κι άλλο σκέλος για την αναδιάρθρωση που έχει να κάνει με την δεύτερη πρόταση που επίσης πέρασε από την ΕΕ: Η απόφαση που επίσης συγκέντρωσε 13 ψήφους έχει να κάνει με την κατάργηση της FL.

Η ΕΠΟ με λίγα λόγια πέταξε το μπαλάκι στην πολιτεία και τον Λευτέρη Αυγενάκη για το εάν οι επαγγελματικές κατηγορίες από 3 θα γίνουν 2 κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνουν στη SL2 δύο όμιλοι των 16 ομάδων.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα για την επόμενη ημέρα:

Εφόσον ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν εγκρίνει την κατάργηση της FL, οι 2 όμιλοι στην SL2 δεν θα προχωρήσουν και η νέα σεζόν θα διεξαχθεί με 18 ομάδες στην SL2 και 16 στην FL.

 

Το Δ.Σ της SL2 θα κρίνει πρώτα την αύξηση των ομάδων

 

Ακόμη και η αύξηση των ομάδων της κατηγορίας από 12 σε 18 για να φτάσει στον Υφυπουργό θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Δ.Σ της Λϊγκας και μάλιστα με πλειοψηφία 3/4.

Μόνο εάν συμβεί αυτό θα μιλάμε για πιθανότητες αναδιάρθρωσης σε περίπτωση που ο Αυγενάκης πάρει την απόφαση να νομοθετήσει αλλάζοντας την ισχύουσα δομή των κατηγοριών.

Ειδάλλων, το θέμα πάει εις τας καλένδας και οι κατηγορίες παραμένουν ως έχουν, δηλαδή η SL2 διατηρεί τις 12 ομάδες.

Τώρα, το πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό το Δ.Σ είναι προς το παρόν άγνωστο, καθώς ο Λεωνίδας Λεουτσάκος είναι εκείνος που θα πάρει την πρωτοβουλία να το πραγματοποιήσει.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop