Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το Χαμόγελο του Παιδιού στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2019 | 3:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σ το σχολείο μας  την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου και τον κ. Γιώργο Παπαντώνη, εκπροσώπους του παραρτήματος του «Χαμόγελο του παιδιού» στη Λάρισα.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7/11/2019 στο χώρο του σχολείου είχε θέμα την παιδική κακοποίηση. Η κακοποίηση των παιδιών, σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακομεταχείριση και παραμέληση, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την κοινωνία μας. Η κ. Γεωργίου ξεκίνησε την ομιλία ενημερώνοντας τους μαθητές για το πώς ξεκίνησε η οργάνωση του «Χαμόγελο του παιδιού», ποιος είναι ο ρόλος της και ποιες δράσεις αναλαμβάνει που σχετίζονται με το παιδί.

Εξετάστηκαν αναλυτικά οι μορφές τις  κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών και συζητήθηκε εξονυχιστικά το φαινόμενο ότι ο θύτης είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Στο τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης κρουσμάτων παιδικής κακοποίησης και παρουσιάστηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να καταγγείλει όταν υπάρχει υποψία κακοποίησης.

Ευχαριστούμε την κ. Ελισσάβετ Γεωργίου για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και την περιμένουμε με ανυπομονησία να μας επισκεφτεί ξανά με νέα θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, πολύτιμα εφόδια για τους κρατούμενους εκπαιδευομένους του σχολείου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης