Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Το χρυσό μετάλλιο της πόλης στον Ηλία Μόσιαλο

ΤΟΠΙΚΑ21.01.2021 | 6:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20.00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων με 16 θέματα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Πρώτο εξ αυτών είναι η λήψη απόφασης για την απονομή του χρυσού μεταλλίου της πόλης στον καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο. Την πρόταση είχε καταθέσει στα τέλη του προηγούμενου έτους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «έναν από τους κορυφαίους Έλληνες της χρονιάς και σίγουρα τον κορυφαίο Τρικαλινό» για το 2020.

Ο τρικαλινός καθηγητής έχοντας αποφοιτήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων, σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις Πολιτικές Υγείας στο London School of Economics (LSE), όπου εργάζεται από το 1995.

Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί προς έγκριση το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής και επικοινωνιακής προβολής του Δήμου για το νέο έτος.

Τα θέματα είναι:

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

 1. Λήψη απόφασης για την απονομή της τιμητικής διάκρισης του χρυσού μεταλλίου της πόλης στον Καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλο.

Αυτοτελές Τμήμα Έξυπνης Πόλης (smart city)

 1. Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής και Επικοινωνιακής Προβολής του Δήμου Τρικκαίων για το έτος 2021.

Δ/νση Πολεοδομίας

 1. Κατ’ αρχήν λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης της Κοινότητας Διαλεκτού και συγκεκριμένα τμήματος του τεμαχίου, με αριθμό 766 του ομώνυμου Αναδασμού στη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων για την εγκατάσταση σταθμού αξιοποίησης ΑΠΕ (Φ/Β Σταθμός).
 2. Επικαιροποίηση των αριθ. 186/2002 & 308/2002 Α.Δ.Σ., σχετικά με την συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία Αικ. Φαγκρίδα.

Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

 1. Ορισμός υπόλογου Δήμου Τρικκαίων και υπεύθυνου διαχείρισης του τραπεζικού λογαριασμού, για τη χρηματοδότηση του Δήμου Τρικκαίων όσον αφορά τα έργα: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ» (Κ.Α. 30-7323.1022), στο πλαίσιο της Χρηματοδότησης του Δήμου Τρικκαίων του Ν. Τρικάλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ 055).

Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού

 1. Έγκριση χορήγησης -ανανέωσης Υποτροφιών του Δημοτικού Ωδείου  για το σχολικό έτος  2020-2021.

Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών

 1. Χαρακτηρισμός κωδικών αριθμών εξόδων στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2021 του Δήμου Τρικκαίων ως δεκτικοί εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής.
 2. Καθορισμός του ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων για δικαιούχους χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας οικον. έτους 2021 του Δήμου Τρικκαίων .
 3. Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2021.
 4. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του ∆ήμου για το έτος 2021.

Επιτροπών (Οικονομική – Ποιότητα Ζωής-Ονοματοθεσίας)

 1. Έγκριση της αριθμ. 2/20121 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. με θέμα: “Προσδιορισμός της χρήσης δημοτικής έκτασης εμβαδού 10.259,74 m2 η οποία βρίσκεται στην Κοινότητα Διαλεχτού και αποτελεί τμήμα του τεμαχίου με αριθμό 770 (αναδασμός έτους 1985, αγροκτήματος Διαλεχτού) και τμήμα του τεμαχίου με ΚΑΕΚ 450350901001”.
 2. Έγκριση της αριθμ. 3/2021 απόφασης της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. με θέμα: “Συμβιβαστική αποζημίωση του Δήμου Τρικκαίων για προσκύρωση δημοτικών εκτάσεων στις ιδιοκτησίες Μαριάνθης Γκίμτσα του Χρήστου και Γεωργίου Γκίμτσα του Χρήστου, στην περιοχή «Μπάρα», στα Τρίκαλα, επί της οδού 5ου Συντάγματος, στο Ο.Τ.341”.
 3. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2021 (Απόφαση Οικ. Επιτροπής).

Δ/νσης Καθαριότητας-Περιβάλλοντος & Αγρ. Ανάπτυξης

 1. Λήψη Απόφασης – Γνωμοδότηση για την κοπή δένδρων εντός κοινοχρήστων χώρων.

Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας

 1. Έγκριση 1ης εισήγησης διαγραφής ωφελούμενων παιδιών στους Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς -Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων της περιόδου 2020-2021.
 2. Έγκριση 2ης εισήγησης εγγραφής, ωφελούμενων παιδιών στους βρεφονηπιακούς- βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων για το σχολικό έτος 2020–2021».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop