Κυριακή 03.12.2023 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Το διαζύγιο στην Κεντροαριστερά και η επόμενη μέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.07.2018 | 3:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το διαζύγιο του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισαν βουλευτές και στελέχη του, εγκρίνοντας την εισήγηση του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη.

Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εγκρίθηκε την Κυριακή με 97 ψήφους, σύμφωνα με τις πληροφορίες από -τη κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού, της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που απαριθμεί 250 μέλη.

Κατά της εισήγησης του Σταύρου Θεοδωράκη ψήφισαν 16 στελέχη, ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά.

«Η καλύτερη λύση»

«Ο χωρισμός Ποταμιού – Κινήματος Αλλαγής ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο» τόνισε  ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά για τους διακριτούς δρόμους των δύο σχηματισμών.

«Υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα τι να κάνουμε τι να λέμε… Από το να ‘χουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε. Καλή επιλογή και για το Ποτάμι, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ, ώστε να μην έχουν οι δυο οργανισμοί φθορά», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές «εδώ και τώρα»… Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έγιναν λάθη και από εμάς που δεν έδωσαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα», αποσαφήνισε.

Ήταν, σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης, μια δύσκολη και όχι ευχάριστη απόφαση, είχαμε επενδύσει πολλά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει πρέπει να παίρνεις απόφαση όπως συμβαίνει και στη ζωή. Σημείωσε ότι «είναι απλούστευση το αν θα στηρίξουμε τη ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά». Η νέα κυβέρνηση, διευκρίνισε, θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών. «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική» ξεκαθάρισε.

«Θέλουμε να κάνουμε δέκα πράγματα, η απάντηση που θα δοθεί θα είναι καθοριστική για το πού θα γύρει η πλάστιγγα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό», είπε πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Βολές από Λοβέρδο

«Το Ποτάμι νόθευε το πολιτικό μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής και κατά συνέπεια η αποχώρησή του είναι θετική εξέλιξη» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

«Η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ ήταν μία καλή λύση γιατί το βασικό ζητούμενο σε μία πολιτική κίνηση είναι η σαφήνεια. Άκουσα την δευτερολογία του κ. Θεοδωράκη.

Θα ήταν μία ομιλία που θα έβγαζε νόημα εάν ήταν μία ομιλία ιδρυτική ή μία ομιλία με την οποία θα αρνούνταν στο Ποτάμι την πρόταση για συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ» σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ  για να προσθέσει.

«Δεν γίνεται να νοθεύεται το πολιτικό μήνυμα ενός ενιαίου πολιτικού χώρου και με το Ποτάμι νοθευόταν».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης