Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Το «Δίκτυο Δήμων Πίνδος» στηρίζει η ΚΕΔΕ

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2020 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αμέριστη στήριξη στους Δήμους που συγκροτούν το ομώνυμο Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου, δίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κλήθηκε και παραβρέθηκε στη συνάντηση του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην έδρα του Δικτύου, την Πύλη του νομού Τρικάλων.
Η ουσιαστική συζήτηση περιστράφηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στη ζωή, διαβίωση, εξυπηρέτηση και σύγχρονες ανάγκες των ορεινών Δήμων της Πίνδου. Κατά την συζήτηση η κουβέντα επεκτάθηκε και στα προβλήματα που βιώνουν τόσο οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, όσο και οι Δήμοι, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερες δυσκολίες σε σχέση πάντα με τους πεδινούς. Όλα αυτά τα προβλήματα αλλά και διάφορα αιτήματα τέθηκαν προς συζήτηση, προκειμένου να επιδιωχθούν λύσεις από την πολιτεία.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι ορεινοί αυτοί Δήμοι, μέσω της συνεργασίας με την ΚΕΔΕ, στα θέματα που τους αφορούν, όπως τα αναπτυξιακά, ενεργειακά και άλλα σημαντικά.
Τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν επίσης θέματα επέκτασής του και ενίσχυσης των δράσεών του.
Στη συνάντηση παρέστησαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Πύλης, Μετεώρων, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Αγράφων, Αμφιλοχίας, Μουζακίου, Κεντρικών Τζουμέρκων, Βόρειων Τζουμέρκων.

Σημειωτέον ότι το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017. Έδρα του Δικτύου είναι ο Δήμος πύλης Τρικάλων και η τοπική κοινότητα Στουρναρέικων.

Ο σκοπός της αστικής Εταιρείας είναι κοινωφελής, εκπαιδευτικός, πολιτιστικός και αναπτυξιακός και σε καμία περίπτωση δε θεωρείται κερδοσκοπικός-εμπορικός. Η Εταιρεία επικεντρώνει την δραστηριότητά της σε όλες τις περιοχές επικράτειας των εταίρων της.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop