Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου εκδρομή στα Μετέωρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ26.04.2024 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 24-4-24 το Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου επισκέφτηκε το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων που βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας με επικεφαλή την διευθύντρια του Σχολείου Σιώτα Βασιλική και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν φορώντας ειδικά γυαλιά 3D προβολές σχετικά με την δημιουργία του υπέροχου τοπίου των Μετεώρων, ξενάγηση στους ιερούς βράχους και Ιερές Μονές. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου περνώντας μπροστά από μοναστήρια και θαυμάσαμε το επιβλητικό τοπίο. Στο μοναστήρι μας περίμεναν οι μοναχές που μας ξενάγησαν και μας είπαν διάφορα ιστορικά στοιχεία. Θαυμάσαμε το εκπληκτικό τέμπλο και την εντυπωσιακή αγιογράφηση. Από το επιβλητικό μπαλκόνι θαυμάσαμε την θέα προς την Καλαμπάκα. Τέλος καταλήξαμε στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας που εκτίθενται επιλεγμένα ευρήματα από τις ανασκαφικές έρευνες στο σημαντικό προϊστορικό σπήλαιο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΩΤΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης