Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Το ένα βήμα πρωτοπορίας φέρνει το άλλο…

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2018 | 12:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι πρωτοπόρες δράσεις, η διευρυμένη αντίληψη σε θέματα κοινωνίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας είναι μερικά μόνο από τα δυνατά χαρτιά των Τρικάλων. Είναι τα στοιχεία που φαίνεται ότι εντόπισαν από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία σε Τρικαλινούς ενδιαφερόμενους για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία!

Στα πλαίσια λοιπόν του 9ου Διαγωνισμού υποτροφιών, το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα American College of Thessaloniki (ACT) προσφέρει 6 + 1 υποτροφίες πλήρους κάλυψης (100%) στα παρακάτω προπτυχιακά προγράμματα (από 1 υποτροφία για το κάθε ένα σε Θεσσαλονίκη + 1 υποτροφία για οποιοδήποτε από τα παρακάτω στα Τρίκαλα):

  • Business Administration
  • Business Computing
  • Computer Science
  • English
  • International Relations
  • Psychology

Καθώς και 2 + 1 υποτροφίες πλήρους κάλυψης (100%) στα μεταπτυχιακά του προγράμματα (από 1 υποτροφία για το κάθε ένα σε Θεσσαλονίκη + 1 υποτροφία για οποιοδήποτε από τα παρακάτω στα Τρίκαλα):

  • MBA (Master of Business Administration)
  • MS in Hospitality and Tourism Management

Επίσης, σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών θα δοθεί επίσης σε υποψήφιους Τρικαλινούς με υψηλή βαθμολογία.

Μιλώντας με τον κ. Ευριπίδη Κωνσταντινίδη Διευθυντή Εγγραφών και Υποτροφιών στο κολλέγιο, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους τα Τρίκαλα, είναι η μόνη πόλη που δίνονται υποτροφίες από το ACT (American College of Thessaloniki).  Όπως μας εξήγησε «Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τα Τρίκαλα και έχουμε εντυπωσιαστεί με τις δράσεις εφαρμοσμένης πληροφορικής και τις καινοτομίες που εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας. Είχαμε ήδη μία επαφή με τη δράση του κέντρου χαρισματικών παιδιών, στην οποία η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Θεωρούμε ότι συμβαδίζουμε σε φιλοσοφία, και τα Τρίκαλα ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ του Κολλεγίου. Γι’ αυτό φέτος, αποφασίσαμε να δώσουμε υποτροφίες για πρώτη φορά και αποκλειστικά στα Τρίκαλα, εκτός από αυτές στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, εκτός ότι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι σε βαθμολογία θα λάβουν υποτροφίες με 100% κάλυψη διδάκτρων, πολλά παιδιά θα κατακτήσουν μερικές υποτροφίες τόσο σε προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά προγράμματα».

Η διαδικασία είναι απλή και για τα Τρίκαλα έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, 12:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Για να μπορείτε να συμμετάσχετε μεταξύ άλλων θα πρέπει να έχετε μαζί σας το Δελτίο της Αστυνομικής σας Ταυτότητας ή το Διαβατήριό σας, είστε έως 24 ετών και να κατέχετε απολυτήριο του ενιαίου Λυκείου (για τις υποτροφίες προπτυχιακών προγραμμάτων).

Σε ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό πεδίο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται, είναι σημαντική η «πρόκληση» του διαγωνισμού και η ευκαιρία που δίνεται στους Τρικαλινούς. Όπως ανέφερε εύστοχα και ο κ. Κωνσταντινίδης, «Θα πρέπει να είμαστε δεκτικοί στην συνεχή εξέλιξη, στις αλλαγές που συντελούνται. Να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020