Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Το επικρατέστερο σενάριο για αναδιάρθρωση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ07.05.2020 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Είναι γεγονός ότι με τόσα θέματα να υπάρχουν στην ατζέντα των ομάδων των SL2/FL η αναδιάρθρωση προφανώς και περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό έχει φανεί άλλωστε το τελευταίο διάστημα και από τις δηλώσεις τόσο του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και του προέδρου της ‘Ενωσης Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Παραταύτα, οι παρασκηνιακές διεργασίες κυρίως των ομάδων που θέλουν από το…παράθυρο να βρεθούν σε παραπάνω κατηγορία είναι συνεχείς.

Εάν τελικά προχωρήσουμε σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση για τη νέα αγωνιστική σεζόν, το επικρατέστερο σενάριο αφορά τη δημιουργία τριών κατηγοριών SL1,SL2,FL με 16 ομάδες έκαστη.

‘Ετσι και τα πρωταθλήματα θα γίνουν πιο δυνατά και ελκυστικά καθώς θα αποκτήσουν περισσότερες ομάδες και κατ’επέκτασιν και περισσότερες αγωνιστικές, ενώ από την άλλη οι αδικίες της εν λόγω αναδιάρθρωσης θα είναι ελάχιστες και σε καμία σχέση όσες εάν η SL2 γίνει με δύο ομίλους των 14 ομάδων, που προτείνει το σχέδιο της Νίκης Βόλου.

 

Θετικός και ο Α.Ο Τρίκαλα

 

Στον Α.Ο Τρίκαλα έχουν ταχτεί αρχικά κατά οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης , θεωρώντας ότι πρέπει να ανέβουν κατηγορία μόνο όσες ομάδες προβλέπεται από τον κανονισμό και μην ξεχνώντας ότι πέρυσι την πάτησαν και υποβιβάστηκαν λόγω αναδιάρθρωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυανέρυθρο στρατόπεδο δε θα ήταν αρνητικοί και στο σχέδιο των 3 κατηγοριών από 16 ομάδες.

 

Εξελίξεις τους επόμενους μήνες

 

Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και οι επόμενοι μήνες θα βγάλουν ειδήσεις, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει η NOVA που έχει σημαντικό λόγο στις εξελίξεις, όντας ο βασικός χρηματοδότης των περισσότερων ομάδων της Σούπερλιγκ1 και που προς το παρόν δείχνει να είναι αντίθεση με οποιαδήποτε αναδιάρθρωση και αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας από 14 σε 16.

Προς το παρόν όμως για τις ομάδες προέχουν άλλα πράγματα, όπως το αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και φυσικά το πώς θα λάβουν από την ΕΡΤ τις δύο τελευταίες δόσεις του φετινού συμβολαίου, προκειμένου να πάρουν σημαντική οικονομική ανάσα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή