Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Το φθινόπωρο ανοίγει το διάλογο το ΚΚΕ για τις εκλογές στους ΟΤΑ

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2018 | 1:14 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει το τοπικό ΚΚΕ τη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζουν τοπικά στελέχη του κόμματος, βάζοντας τέλος και διαψεύδοντας τα όποια σενάρια κυοφορούνται σήμερα στο μητροπολιτικό Δήμο του νομού και στους περιφερειακούς ΟΤΑ.

Εκείνο ωστόσο που έχει σημασία και δεν διαψεύδεται είναι ότι θα επιλεγούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων πρόσωπα τα οποία πρωτοστάτησαν κι έχουν ενεργό λόγο και παρών στους λαϊκούς αγώνες.

Πρόσωπα που θα στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το λαϊκό κίνημα, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό ρεύμα του λαού που αντιστέκεται, διεκδικεί, δε χειραγωγείται, δεν ενσωματώνεται και επομένως που συμβάλλει και επιβάλλει δυναμικές πολιτικές εξελίξεις. Άποψη του κόμματος είναι ότι οι εκλεγμένοι μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση, εφόσον το θέλουν. Αν δεν το θέλουν, θα γίνουν βίδες του συστήματος.

Μέσα στο φθινόπωρο λοιπόν αναμένεται να ανοίξει ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες καθώς επίσης και με τις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις των τεσσάρων Δήμων, έτσι ώστε να καταγραφούν οι προτάσεις και να επιλεγούν τα κατάλληλα άτομα. Αν και μέχρι σήμερα τα σενάρια που ακούγονται στα Τρίκαλα και στους περιφερειακούς Δήμους είναι πολλά, για κάθοδο επικεφαλής των ψηφοδελτίων, αυτά χαρακτηρίζονται από τοπικά στελέχη του κόμματος, ως κουβέντες του καφενείου καθώς δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής ο διάλογος. Η συζήτηση θα ανοίξει στα μέσα ή προς το τέλος του φθινοπώρου, με την ανάδειξη των προτάσεων και θέσεων του ΚΚΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εκλογές.

Πέραν αυτών δεν αποκλείεται να δούμε σε κάποιες των περιπτώσεων την επανακάθοδο νυν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάποιους Δήμους, ή ακόμη και συνεργαζόμενους, οι οποίοι συμβαδίζουν με τις προτάσεις, θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πληροφορίες ωστόσο θέλουν σε κάποιες των περιπτώσεων να υπάρχει στροφή σε νέα πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για την μαχητική απέναντι στις πολιτικές που γονάτισαν τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020