Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Το Φθινόπωρο των εκδρομών

ΤΟΠΙΚΑ07.09.2019 | 1:46 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεν στάθηκε αρκετό για τους περισσότερους να πραγματοποιήσουν τα ταξίδια που ήθελαν να κάνουν κυρίως λόγω των εκλογών. Αυτό έδωσε μια παράταση από τη μία στη θερινή σεζόν, με αρκετούς να επιλέγουν να κάνουν διακοπές αρχές του Σεπτέμβρη και να επιστρέφουν από την προσεχή Δευτέρα, αλλά και «άνοιξε την όρεξη» των Τρικαλινών για πακέτα ταξιδίων μέσα στο Φθινόπωρο.

Για όσους βέβαια είναι οικονομικά επιτρεπτό, αν και υπάρχουν ήδη αρκετές οικονομικές προτάσεις, βρίσκουν διέξοδο είτε στο εξωτερικό είτε σε εκδρομές εντός της χώρας, για να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης αλλά και εμπειριών. Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, η Κωνσταντινούπολη παραμένει στην πρώτη γραμμή της προτίμησης των ταξιδιωτών, μιας και είναι μια οικονομική λύση με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά στη διαμονή.

Οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βέβαια είναι και αυτές στη λίστα της ταξιδιωτικής βαλίτσας, ενώ οι εξωτικοί προορισμοί σαφώς… είναι θελκτικοί αλλά δύσκολο για τους ταξιδιώτες να καλύψουν κόστη και μέρες παραμονής μιας και οι περισσότεροι, διαθέτουν όλο και λιγότερες μέρες για εκδρομές και ταξίδια.

Τα Τρίκαλα ετοιμάζονται

Από την άλλη, σημαντικά βήματα γίνονται και για την υποδοχή των εκδρομέων στα Τρίκαλα. Η φετινή χρονιά έχει γεννήσει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Η περιοχή έχει μπει πλέον στον το0υριστικό χάρτη για πολλούς λόγους κάτι που επιχειρηματικά γεννά ελπίδες για ένα νέο τουριστικό τοπίο στην περιοχή.

Ο επόμενος μήνας βέβαια θα σημάνει και επίσημα την έναρξη της σεζόν για την περιοχή μας σε ότι αφορά στους εσωτερικούς εκδρομείς μιας και οι τουρίστες από άλλες χώρες τίμησαν δεόντως και  το καλοκαίρι το νομό Τρικάλων χάρη στα Μετέωρα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020