Δευτέρα 18.10.2021 | Εορτάζουν: Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Μαρίνος

Το ΚΑΕΛΕ σε όλα τα ενεργά προγράμματα ανέργων

ΤΟΠΙΚΑ12.09.2018 | 3:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Παράρτημά μας συμμετέχει ως Πάροχος Κατάρτισης στην πρόσκληση της ευρύτερης δράσης «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε θύλακες ανεργίας – Β’ Φάση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων (Β Κύκλος)»

ΑΠΌΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΗ Η/Υ

Το  ΚΑΕΛΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ως γνωστό υλοποιεί  προγράμματα κατάρτισης –  προετοιμασίας  που θα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Η/Υ για τις  ενότητες:

WORD EXCEL INTERNET

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν, ως επιπλέον προσόν,  να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ, βασικού επιπέδου, στις παραπάνω ενότητες.

Η διάρκεια του  συγκεκριμένου προγράμματος  είναι  40 ώρες και μετά την ολοκλήρωση του, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε διάστημα λιγότερο του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται μόνο με τα εξέταστρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΕΤ

Συνεχίζονται τα προγράμματα που αφορούν το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων. Για περαιτερω πληροφορίες οι καταστηματάρχες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και λεπτομέρειες είτε στα Γραφεία μας Σωκράτους 18 τηλ 2431079455 είτε στην επίσημη σελίδα του ΕΦΕΤ.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Από τις 25/7/2018 με τη νέα υπουργική απόφαση 39278/1823, του ΥΠΑΚΠ υπήρξε αλλαγή στην υλοποίηση των προγραμμάτων:

“Επιμόρφωση εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους εφόσον αυτές υπάγονται στην Β΄ και  Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 10 του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων  και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους»

Παρακαλούμε τους εργοδότες καθώς και τους λογιστές που ενδιαφέρονται να περάσουν από τα Γραφεία μας για ενημέρωση καθώς και για την παραλαβή των Βεβαιώσεων παρελθόντων ετών.

Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των διατάξεων και των ρυθμίσεων της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας από τις επιχειρήσεις, επιβάλλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Ν.2639/1998.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι στοιχεία για  να υπογράψουν τη σχετική αίτηση : ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΔΤ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Πληροφορίες -Δηλώσεις Συμμετοχής: ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ-Παράρτημα Θεσσαλίας, Σωκράτους 18 Τρίκαλα, Τηλ:2431079455, Fax:2431079453.

Από το Παράρτημα Περιφέρειας Θεσσαλίας ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Τρικάλων

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop