Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Το Κέντρο Κοινότητα Πύλης για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

ΤΟΠΙΚΑ18.09.2019 | 12:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με σύνθημα «Ειρήνη και Ενότητα σε όλο τον Κόσμο», το Κέντρο Κοινότητας Πύλης, δίνει το δικό του στίγμα στα τοπικά δρώμενα και στις δράσεις που ευαισθητοποιούν την κοινωνία και ανοίγουν δρόμους συναδέλφωσης και μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Κάπως έτσι, το ερχόμενο Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Κοινότητας Πύλης επέλεξε την Πηγή για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης. Η γιορτή θα είναι ένα πολύπλευρο αφιέρωμα στην Ειρήνη των λαών, μέσα από δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά αλλά και που σίγουρα θα παρασύρουν και τους μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 5 και 30 το απόγευμα στην Πλατεία της Πηγής  με όσους παραβρεθούν να ξεκινούν με δεντροφύτευση, φυτεύοντας παράλληλα και το σπόρο της Ειρήνης στην καρδιά των παιδιών. Θα ακολουθήσουν αφήγηση παραμυθιού από την κα Μαρία Καλύβα, θα κατασκευαστεί από όλους μαζί το Δέντρο των Ευχών. Δεν θα  μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια γιορτή οι καλλιτεχνικές δράσεις του Magic Castle και για να χαλαρώσουν αμέσως μετά τα πνεύματα, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με τίτλο ο «Σπόρος της Ειρήνης». Μόλις σκοτεινιάσει το θέατρο Σκιών του Αλέξανδρου Πούπη θα πάρει τη σκυτάλη και οι δράσεις θα κλείσουν με μια δράση συμβολισμού και την ευχή η Ειρήνη να φωλιάσει πια σε κάθε γωνιά του κόσμου μας.

Το Κέντρο Κοινότητας Πύλης, εδώ και καιρό έχει αποδείξει μέσα από τις δράσεις του αλλά και τη παρουσία του στην τοπική κοινωνία, ότι προσπαθεί και καταφέρνει να διευκολύνει αλλά και να εμπνεύσει τους δημότες του Δήμου Πύλης. Σημαντικό δε να ειπωθεί, ότι οι δράσεις δεν αφορούν μόνο το κέντρο του Δήμου, δηλαδή την Πύλη, αλλά και τα χωριά της περιοχής, γεγονός επίσης σημαντικό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020