Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Το ΚΙΝΑΛ έκανε κάτι που δεν έχει προηγούμενο…

ΤΟΠΙΚΑ17.12.2018 | 5:27 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το Κίνημα Αλλαγής έκανε κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά πολιτικά χρονικά. Ανακοίνωσε το ΟΛΟ το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές δέκα περίπου μήνες πριν από τη συνταγματική λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας.

Είναι η πρώτο φορά που ένα κόμμα ανοίγει από τόσο νωρίς τα χαρτιά του για τις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα δεν περιμένει να… κόψει και να… κάψει αντιδράσεις. Είναι η πρώτη φορά που δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να ξεκινήσουν από την ίδια ακριβώς αφετηρία. Ποιος απ’ όσους παρακολουθούν την τοπική πολιτική πραγματικότητα δεν ξέρει τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια. Τις περισσότερες φορές αυτά είναι αποτέλεσμα συσχετισμών, φατριών και επιβουλών. Με άλλα λόγια πέφτει μεγάλο μαγείρεμα. Γι’ αυτό και συνήθως ανακοινώνονται στο παραπέντε των εκλογών. Ακριβώς για να ευνοηθούν οι παλαιοί και σίγουροι λόγω της αδυναμίας των νεοεισερχόμενων να ξεδιπλώσουν μέσα στο ένα μήνα της προεκλογικής περιόδου τον προεκλογικό τους αγώνα. Επιπρόσθετα, ανακοινώνοντας το ψηφοδέλτιο στο… παραπέντε των εκλογών αποτρέπονται και οι κραδασμοί από τους «κομμένους» οι οποίοι δεν έχουν χρόνο να αντιδράσουν στρεφόμενοι σε συγγενικό ή και μη πολιτικό χώρο για εκλογική συνεργασία.

Η συγκεκριμένη παλαιοκομματική τακτική δεν ευνοεί τους νέους υποψηφίους. Δεν ευνοεί γενικά την ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό. Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ δίνει τη δυνατότητα και στους έξι υποψηφίους να διεκδικήσουν τη ψήφο των ψηφοφόρων αν όχι από την ίδια αφετηρία αφού ο καθένας έχει τη δική του θέση στο τοπικό χρηματιστήριο πολιτικών αξιών, αλλά τουλάχιστον από την ίδια χρονική γραμμή εκκίνησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης