Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Το νέο υπερθέαμα από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων «Καφενείον – το ελληνικόν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.06.2018 | 1:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η νέα μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  που θα μεταφέρει τους θεατές σε ένα ελληνικό καφενείο ως κέντρο του πολιτισμού, στο οποίο θα ξετυλιχτούν σαν κουβάρι όλα τα μουσικά ρεύματα που πέρασαν από την Ελλάδα( δημοτικό τραγούδι, οπερέτες, ελαφρό τραγούδι, ρεμπέτικο, πολιτικό τραγούδι). Το «Καφενείον – το ελληνικόν» θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων, χώρο ερωτικών συναντήσεων, καταφύγιο των περιθωριακών της κοινωνίας αλλά και χώρο πολιτικών διαφορών, γεμάτο αντιθέσεις. Ο  χώρος αυτός αποτέλεσε ένα ζωντανό κύτταρο του πολιτισμού σε μια ελληνική κοινωνία που συνεχώς άλλαζε και φιλοξένησε πρώτο, κάθε καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου.. σινεμά, θέατρο, τραγούδι, χορό, καραγκιόζη….Εκατοντάδες χορευτές χορεύουν, τραγουδούν  ζωντανά και συνυπάρχουν επί σκηνής με αξιόλογους μουσικούς και καλλιτέχνες σε έναν τόπο που χωράνε όλοι …το ελληνικό καφενείο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στις 9 μμ. στο Υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου της πόλης μας υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων σε ιδέα και σκηνοθεσία της Ραφαέλλας Μάνου και με την γενική χορευτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάνου και της Κάτιας Νανάς Μάνου. Την επιμέλεια των κειμένων έχει η Κάτια-Να Μάνου ενώ στην αφήγηση κειμένων  η μοναδική φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

Θα παρουσιαστούν χοροί από το πανηγύρι του Αϊ Γιάννη στην Όλυμπο  Καρπάθου, την Νάξο, το Ρουμλούκι, την Ήπειρο και την Κρήτη σε γαμήλιο γλέντι στο καφενείο του χωριού. (Στην ενότητα της Ηπείρου εκτός του Χ.Ο.Τ. παίρνουν μέρος αντιπροσωπείες χορευτικών ομάδων των συλλόγων Αργιθεατών Τρικάλων, Αρματωλικού, Αγ. Γεωργίου Πιαλείας και Ροπωτού).Την σκυτάλη θα πάρουν οι οπερέτες και το ελαφρό τραγούδι για να έρθει το Καφέ Αμάν και το ρεμπέτικο τραγούδι και να καταλήξουμε στο πολιτικό τραγούδι… Στο τέλος θα παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση του καφενείου με ένα συγκινητικό φινάλε.  Στο ρόλο του Καφετζή ο Βασίλης Μπιλιάλης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και η Προπώληση εισιτηρίων γίνεται  από τις αίθουσες του Χ.ΟΤ.  και από τα μέλη του. Η κοινωνία διαρκώς αλλάζει – μαζί της και τα καφενεία ! κάθε καφενείο που κλείνει, είναι σαν να κλείνει και μια πόρτα του ένδοξου πολιτισμού μας! εμείς στις 17 θα την ανοίξουμε… Σας περιμένουμε, να ζήσουμε τη μαγεία του “Καφενείον, το Ελληνικόν” μαζί!

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων.

Παραδοσιακή ορχήστρα, Κιτσόπουλος Χρήστος Κλαρίνο, Σαρακατσιάνος Μάριος Λαούτο – Τραγούδι, Καλιάρα Δήμητρα  Τραγούδι, Γαλάνης Βασίλης  Κρουστά, Καρακίτσιος Σάκης  Βιολί, Ανδρέας Φασάκης Λύρα Καρπάθου – Λαούτο Κρήτης, Μπικάκης Όθωνας Λύρα Κρήτης – Λαούτο Καρπάθου.

Ορχήστρα για ελαφρύ – Ρεμπέτικο- Πολιτικό τραγούδι, Αντωνίου Μπάμπης Τραγούδι, Καλιάρα  Δήμητρα  Τραγούδι, Νικολάου Ηλιάνα  Τραγούδι, Μητσιάκης Βασίλης Μπουζούκι, Μίγκας  Γεώργιος  Πιάνο, Ρέτος Γιώργος Κιθάρα, Αγγελάκης Γιώργος Ακορντεόν, Κιτσόπουλος Χρήστος Σαξόφωνο

Το μουσικοχορευτικό αυτό υπερθέαμα το στηρίζουν με τις χορηγίες τους οι, Τράπεζα Θεσσαλίας, τα Ζαχαροπλαστεία ΜΕΛΙΣΣΑ, THEMIS TRIKALIOTIS & Co Ανδρικό ντύσιμο, Επιμελητήριο Τρικάλων, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων, ΑΣΣΟΣ Ταχυφαγείο, ΤΡΟΦΟΖΗΝ Ελ. Μπιλιάλης,  ΈΝΑ & ΚΑΤΙ Γ. Μπουλογεώργος, Ταβέρνα Παλιά Ιστορία, Μιχ. Παναγιώτου Εκκλησιαστικά είδη, Συνεργείο τρακτέρ ΣΒΩΛΟΣ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης