Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού σε νέο πρόγραμμα Erasmus+ KA1

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2022 | 6:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού σε πρόγραμμα Erasmus+ KA1, action ,Staff mobility/ Job Shadowing 2022, απόρροια της δράσης ΚΑ2 και του σχεδίου ” ΙCT and robotics in preschool education : A more attractive way for learning!”που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Ριζαριού ως συντονιστικό σχολείο.

Το διμερές σχέδιο εμπλέκει Ελλάδα και Ισπανία ως χώρες υποδοχής και αποστολής αντίστοιχα και αποσκοπεί στην επιμόρφωση Ισπανών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης , που στα πλαίσια του Erasmus+ KA1 action ,Staff mobility/ Job Shadowing 2021-2022, επισκέφτηκαν τη χώρα μας και συγκεκριμένα την πόλη των Τρικάλων, με σκοπό την επιμόρφωσή τους στη χρήση της Νέας Τεχνολογίας ,της ρομποτικής και της μεθόδου STEM στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης .

Υπεύθυνη επιμόρφωσης ήταν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού κ. Μαγκιώση ‘Αννα και φορέας υποδοχής το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, κατόπιν επιλογής.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υποδειγματικές διδασκαλίες με τη συμμετοχή παιδιών, τόσο πάνω στη χρήση των ΤΠΕ στο Νηπιαγωγείο ,όσο και σενάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM που επιλέχτηκαν για την επιμόρφωσή τους.

Στο πλαίσιο της εδώ φιλοξενίας τους επισκέφτηκαν τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ Χρήστο Τρικάλη, ο οποίος τους ανέλυσε το σύστημα της ελληνικής εκπαίδευσης, απαντώντας στις ερωτήσεις τους και συζητώντας μαζί τους για αρκετή ώρα.

Τα σχολεία που επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας ήταν, εκτός από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού που ήταν ο φορέας υποδοχής και επιμόρφωσης ,το Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων (Προσχολική Εκπαίδευση)και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ( Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ώστε να έχουν μια πληρέστερη εικόνα των ελληνικών σχολείων .

Στο Νηπιαγωγείο του Αγίου Κωνσταντίνου υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους συναδέλφους, η Προϊσταμένη του κ Μαρία Παπαζαφείρη και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ αυτό και παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία κωδικοποίησης με τη συμμετοχή των παιδιών, που διοργάνωσε η κ Παπαζαφείρη και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις Ελληνίδες συναδέλφους και τα παιδιά και να πάρουν μέρος στις καθημερινές δραστηριότητες του σχολικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, που τοποθετείται στην περιοχή του Ριζαριού και είναι γειτονικό σχολείο με το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, οι ξένοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στον σχολικό χώρο από τον Διευθυντή του σχολείου κ Νούλα Δημήτριο ,ο οποίος και παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου μέχρι σήμερα ,τα βραβεία και τις διακρίσεις του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τάξεις, να μιλήσουν με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Επίσης επισκέφτηκαν ιστορικά μνημεία κι άλλα αξιοθέατα της περιοχής των Τρικάλων ,όπως τα Μετέωρα ,το γεφύρι της Πύλης, το κάστρο των Τρικάλων, το πάρκο του Ματσόπουλου, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Οθωμανικό τέμενος και τον Μητροπολιτικό ναό των Τρικάλων.

Δεν έλειψαν όμως και η διασκέδαση με ρεμπέτικη μουσική και οι έξοδοι στα “Μανάβικα ” όπου γεύτηκαν πιάτα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας της περιοχής μας, αναχωρώντας για την πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και γοητευμένοι από τον όμορφο νομό μας

Η διάρκεια της εδώ παραμονής των Ισπανών συναδέλφων ήταν μία εβδομάδα και η κινητικότητα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Εθνική αρχή της Ισπανίας.

Τα σχολεία που έχουν εμπλακεί στη δράση πρόκειται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο μέλλον με αντίστοιχες κινητικότητες κι από τα δύο μέρη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης