Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Το… πάνε για γάμο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στο δήμο Τρικκαίων

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ07.09.2018 | 5:38 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Την διαφαινόμενη συνεργασία στις επόμενες δημοτικές εκλογές μεταξύ της παράταξης του Χρήστου Λάππα και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στη Λέσχη 97,6 ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής Χρήστος Μπάτζιος δηλώνοντας:

« Ενεργά ανακατευόμαστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και θα στρατευτούν όλα τα μέλη του κόμματος στο να δημιουργήσουμε μια αυτοδιοικητική κίνηση σύμφωνα με το πώς ονειρευόμαστε την τοπική αυτοδιοίκηση. Κι έπειτα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες συμμαχίες.

Σε αυτά που περιέγραψε ο Χρηστος Λάππας στη συνέλευση της παράταξης του βρήκαμε ότι σε κάποια πράγματα μπορούμε να συμφωνήσουμε και έχουμε την ίδια αντίληψη, οπότε μετά θα μπούμε και στη λογική να συζητήσουμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι να ηγηθούν αυτού του σχήματος. Το να πάμε με δικό τους επικεφαλής και να ακολουθήσουμε εμείς πίσω του είναι για μας αστεία πράγματα, συζητάμε επί ίσοις όροις. Θέλουμε να βρούμε επικεφαλής από κοινού, και μόνο από κοινού. Με εκ των πρότερων επιλεγμένο αρχηγό δεν είναι στη λογική μας να προχωρήσουμε. Εγώ πάντως δεν θα έκανα δημοσκόπηση για τον επικεφαλής, πριν ολοκληρώσω την προσπάθεια να γίνουν προγραμματικές συγκλίσεις και με τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες.»

Την πρόταση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για επί ίσοις όροις συνεργασία επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Χρήστος Λάππας, λέγοντας:

«Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει από μηδενική βάση, αυτό θα αφορά και τον επικεφαλής αλλά και την προγραμματική μας πρόταση, ποια θα είναι δηλαδή η ταυτότητα αυτής της πολιτικής σύμπραξης. Η πρόταση για δημοσκόπηση αφορά πρώτα τη δική μας ομάδα, να έχουμε μια εκτίμηση για το ποιος συγκεντρώνει μια ευρεία αποδοχή. Τώρα αν προκύψει κάποιος που είναι αυτονόητα αποδεκτός και από την κοινωνία και από τις άλλες παρατάξεις που θα κουβεντιάσουμε, ενδεχομένως να συγκληθεί και πάλι η ομάδα με σκοπό να αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε σε αυτόν το ‘γάμο’ ή όχι. Αν συμφωνήσουμε δημοκρατικά ότι με αυτή τη διαδικασία θα αποφασίσουμε, και εκλεγεί πχ επικεφαλής ο Ευαγγελόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα πρέπει να αποδεχτούμε και το αποτέλεσμα.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop