Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης του Τμήματος Διαιοτολογίας και Διατροφολογίας

ΤΟΠΙΚΑ15.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Διατροφή και Ψυχική Υγεία» την Παρασκευή  17 Μαΐου 2024 και ώρα 17:15– 21:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί και Επαγγελματίες από τον χώρο της Ψυχιατρικής, της Ψυχολογίας και της Διαιτολογίας – Διατροφολογίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένες Καθηγήτριες των Πανεπιστημίων του Ohio και του San Diego οι οποίες θα μιλήσουν για το πρωτοποριακό θεραπευτικό πρωτόκολλο διαχείρισης των διατροφικών διαταραχών TBT-S (TemperamentBasedTreatment).

Η Διευθύντρια και οι συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών θα πραγματοποιήσουν ομιλίες με liveworkshop.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση είναι υβριδική, επομένως οι συμμετέχοντες μπορούν να την παρακολουθήσουν είτε διά ζώσης, είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας WebΕx, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://uth.webex.com/uth/j.php?MTID=me391d533d32a83d831aeff9606af7bb8

16.45 – 17.15 Προσέλευση

17.15 – 18.00 Χαιρετισμοί

18.00 – 19.00 Προεδρείο: Ρένα Κωστή, καθηγήτρια Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (ΤΔΔ), Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αν. Καθηγητής ΤΔΔ

Διατροφή και Κατάθλιψη

Κωνσταντίνος Μπονώτης, Επίκ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προσκλήσεις στη διαιτολογική πράξη – Ο ρόλος της ψυχολογίας

Δρ. Σπύρος Κανελλάκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ψυχολόγος

19.00 – 19.30

Προεδρείο: Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αν. Καθηγητής ΤΔΔ, Αριστείδης Βεσκούκης, Επίκ. Καθηγητής ΤΔΔ

Ομιλίες από τις Δημιουργούς και Πρωτεργάτριες του Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου ΤΒΤ – S (Temperament Based Treatment) για τη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών

Laura Hill, Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Ohio State University και Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του University of California San Diego

Christina Wierenga, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και συνδιευθύντρια στο Τμήμα Έρευνας Eating Disorder Center for Treatment and Research του University of California San Diego

19.30 – 20.45

Προεδρείο: Φωτεινή Μπονώτη, Καθηγήτρια ΤΔΔ, Καλλιόπη Γεωργακούλη, Επίκ. Καθηγήτρια ΤΔΔ

Εφαρμογή του ΤΒΤ – S στην κλινική πράξη και αποτελεσματικότητά του στην Ελλάδα

Δρ. Μαρία Τσιάκα, Ψυχολόγος και Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών

Ο ρόλος του διαιτολόγου – διατροφολόγου στη διεπιστημονική ομάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΤΒΤ – S (με live Workshop)

Δρ. Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

20.45 – 21.00 Συζήτηση

21.00 Συμπεράσματα: Ρένα Κωστή, Καθηγήτρια Αντιπρόεδρος ΤΔΔ, Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Κλείσιμο: Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής και Πρόεδρος ΤΔΔ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης