Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Το πρωί της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.01.2020 | 5:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκλογή της νέας πρόεδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα διαδεχτεί στον ανώτατο πολιτειακό θεσμό τον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία. Εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε της αποδοχής τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του Κινήματος Αλλαγής.

Τα τρία πρώτα σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα της βουλής αριθμούν 266 βουλευτές και ως εκ τούτου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία αφού χρειάζονται 200 τουλάχιστον ψήφοι βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν θα ψηφίσουν για διαφορετικούς λόγους τα άλλα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και «Ελληνική Λύση».

Βέβαιο φαντάζει πως η εκλογή της κας Σακελλαροπούλου δεν θα συγκεντρώσει τις 279 ψήφους με τις οποίες είχε εκλεγεί το 2005 ο Κάρολος Παπούλιας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τις 269 ψήφους που είχε συγκεντρώσει ο Κωστής Στεφανόπουλος το 2000 (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Η ευρεία συναίνεση πάντως που θα εκφραστεί μεταξύ των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία της Τετάρτης είναι δεδομένη και θα προσεγγίσει τα παραπάνω ρεκόρ ψήφων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ