Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Το προοδευτικό μέτωπο, οι προξενητές και ο… γαμπρός

ΤΟΠΙΚΑ09.04.2019 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου βρήκε ανταπόκριση και στα Τρίκαλα. Σιγά το νέο…

Προφανώς και στο κυβερνητικό στρατόπεδο πήραν στα σοβαρά το εγχείρημα της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά ενόψει των εκλογών, οπότε δεν το λένε για την πλάκα τους. Υπάρχει σχέδιο και υπάρχει στρατηγικός στόχος και βέβαια, υπάρχουν πρόθυμοι να τον υπηρετήσουν. Προφανέστατα αυτό το εγχείρημα δεν θα εξαντλούνταν στον Τόλκα, στον Θεοχαρόπουλο, στον Μπίστη, στον Τζουμάκα, στη Μαριλίζα και στον Ραγκούση. Υπάρχουν και…  αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Στα Τρίκαλα, για παράδειγμα, μπορεί το… κλίμα να μην προσφέρεται για εσπεριδοειδή, ωστόσο,  από τη στιγμή που ο… σπόρος φυτεύτηκε ήταν φυσικό και επόμενο να φυτρώσει, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα δώσει και τους αναμενόμενους (από τον ΣΥΡΙΖΑ) καρπούς.

Ο σπόρος φυτεύτηκε με τις συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το είχαμε γράψει και τότε. Από τη στιγμή που υπάρχει «γάμος» στο δήμο και στην περιφέρεια, το… προξενιό θα μεταφερθεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Για την ιστορία οι βασικοί… προξενητές  ήταν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Σάκης Παπαδόπουλος και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Λάππας.  Τώρα αν αυτό το… προξενιό, πέρα από τους… συμπεθέρους (Σπανός, Ξάφος)  κρύβει και γαμπρό, (για τον Οικονόμου λέμε)  είναι άλλο θέμα συζήτησης. Πάντως, Σάκης Παπαδόπουλος είπε (Λέσχη 9,76) ότι θα μπορούσε να ενταχθεί ο Γιώργος Οικονόμου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξής θανατηφόρα  ατάκα: «Από τη στιγμή που δεχόμαστε τον Τζουμάκα για ποιο λόγο να μην δεχθούμε τον  Γιώργο Οικονόμου;».

Εν κατακλείδι, είναι πλέον σαφές ότι ήταν  στρατηγικό λάθος, για τους  εναπομείναντες «ορθόδοξους» ΠΑΣΟΚους, να αφήσουν εξαρχής  να ζυμωθεί η συνεργασία σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών. Το… ζυμάρι φούσκωσε και ήδη ξεχειλίζει έξω από το σκαφίδι…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης