Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το πρώτο Ενεργειακό σχολείο στο Μουζάκι!

ΤΟΠΙΚΑ12.11.2019 | 12:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στη συμβολή του Δήμου στην Κλιματική Αλλαγή αλλά και το μέλλον σημαντικών έργων, μεταξύ αυτών και αυτά της εκτροπής του  Αχελώου.

Πρώτο ενεργειακό σχολείο

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μουζακίου στην ενημέρωση του Υπουργού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου, του πρώτου ενεργειακού σχολείου στην Ελλάδα με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, για το οποίο μίλησε ο Δήμαρχος Μουζακίου στους συνέδρους κατά τη διάρκεια του 12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ Αθηνών. Χαρακτηριστικά ανέφερε στον Υπουργό: «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, που όλα τα δημοτικά κτίρια και κυρίως οι σχολικές μονάδες του, θα ανακατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν βάση της συγκεκριμένης μελέτης. Αν θέλουμε να δώσουμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, ας επενδύσουμε στο φιλόδοξο πλάνο μας: Ένας Δήμος, ο Δήμος Μουζακίου, που όλα τα δημοτικά του κτίρια θα είναι κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης».

Σχεδιάζεται επίσκεψη για τον Αχελώο

Στη συνέχεια συζητήθηκε η μερική εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου, παράλληλα με την κατασκευή του φράγματος του Μουζακίου με τον κ. Στάθη να αναφέρεται στα οφέλη των έργων για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου παράλληλα με την ενίσχυση των υδάτων του κάμπου.

Ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης συζήτησε με τον Δήμαρχο κ. Στάθη για τη σημασία του σχεδιασμού της μελέτης και διαχείρισης ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων του Δήμου Μουζακίου και την αξία του έργου αυτού.

Σχετικά με τα έργα εκτροπής του Αχελώου ο υπουργός δήλωσε ενήμερος επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «έργα που ρημάζουν». Τέλος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί σύντομα τον Δήμο Μουζακίου και ευρύτερα την περιοχή, με επίκεντρο τα έργα της εκτροπής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης