Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

«Το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ15.01.2024 | 4:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να το προσεγγίσουμε, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ.

Αιτιολογώντας τη θέση αυτή ο ΥπΑΑΤ είπε, ότι αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία μπορεί να συμβεί, λόγω της κλιματικής κρίσης,  σε οποιαδήποτε περιοχή της Ευρώπης και για το λόγο αυτό η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει μηχανισμούς ή να δημιουργήσει νέους που θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τους πολίτες στα κράτη – μέλη που πλήττονται.

Σε αυτή τη λογική, όπως ανακοίνωσε, στις 24 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, θα γίνει σύσκεψη των εννέα χωρών του νότου της ΕΕ, το EUMED-9, όπου οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας των συγκεκριμένων χωρών, θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που οι χώρες της Μεσογείου βιώνουν σε εντονότερο βαθμό.

Ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στην τετραήμερη περιοδεία και στις περί 40 συναντήσεις, συσκέψεις, επισκέψεις σε πληγείσες περιοχές με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης