Παρασκευή 28.01.2022 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Το σωστό που δεν βρίσκεται στην υπερβολή

ΤΟΠΙΚΑ28.04.2020 | 11:16 πμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

«Το σωστό, περισσότερο βρίσκεται μέσα στην έλλειψη, παρά στην υπερβολή», έλεγε ο Ισοκράτης. Και όντως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ήταν υπερβολή να ανεβάσεις την Πρωτοψάλτη σε ένα φορτηγό και να την περιφέρεις στην Αθήνα σε μια… μετακινούμενη συναυλία σαν αυτή που έκαναν πριν από τρία – τέσσερα χρόνια οι «δικοί μας» εδώ, με τον Τόνυ Σφήνο καθιερώνοντας τις συναυλίες της… καρότσας.
Είπαν ότι το όλο project το πρότεινε η Πρωτοψάλτη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους λειτουργούς του συστήματος της δημόσιας υγείας. Πιθανόν… Ωστόσο, η αισθητική και το περιεχόμενο παραπέμπει στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος πειραματίζεται σε απλπουστευτική και συνάμα απολίτικη επικοινωνιακή στρατηγική που στοχεύει στο συναίσθημα η οποία μέχρι τώρα του βγαίνει.
Εν κατακλείδι, η επιτυχής διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης ήταν αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έδειξε το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως η κυβέρνηση, στους ειδικούς, δηλαδή στους επιστήμονες, στη σεμνότητα και στην αμεσότητα εκφοράς του λόγου του κ. Τσιόρδα χωρίς περιττά επικοινωνιακά φτιασίδια, στην αποφασιστικότητα για την υλοποίηση που ενέπνευσε ο… ματσό έστω Χαρδαλιάς και βέβαια στην ανταπόκριση των πολιτών που δεν ήταν άσχετη με τα παραπάνω. Ας μην το χαλάσουμε, λοιπόν, με υπερβολές που στέλνουν τα εντελώς λάθος μηνύματα, όποτε επιλέγουμε τη σεμνότητα του Τσιόρδα που παραπέμπει στην… έλλειψη του Ισοκράτη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020