Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Το τρενάκι των γιορτών!

ΤΟΠΙΚΑ20.12.2019 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα τελευταία χρόνια, και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων κάνει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού αλλά και γενικότερης συμμετοχής στα δρώμενα και στο πνεύμα της πόλης. Ήδη μικρότερα λεωφορεία δείχνουν ότι υπάρχει μια θετική διάθεση που μένει βέβαια να κινηθεί ακόμη πιο οργανωμένα.

Κάπως έτσι το Αστικό ΚΤΕΛ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης. Με το δικό του μοναδικό τρόπο καταφέρνει να πρωταγωνιστεί μάλιστα και να αποτελεί επίσης αγαπημένη επιλογή για τους επισκέπτες. Πέρα από τη μειωμένη τιμή στο εισιτήριο για το Μύλο των Ξωτικών με το αστικό, υπάρχει και το Τρενάκι που ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή, καταλήγει στο Μύλο με τους επισκέπτες να χαίρονται και να απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη βόλτα τους.

Και όχι μόνο αυτοί. Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Ιωάννου, πρόεδρος στο Αστικό ΚΤΕΛ, και οι Τρικαλινοί επιλέγουν το τρενάκι για τη βόλτα τους. Και σίγουρα όχι τυχαία. «Ο κόσμος θέλει να ζήσει όμορφα τις στιγμές των Χριστουγέννων, να θαυμάσει τη στολισμένη πόλη, να μπει στο κλίμα των ημερών. Κάπως έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε να εντάξουμε το τρενάκι στην γενικότερη διάθεση και νομίζω τα καταφέραμε. Η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού είναι μεγάλη και αρκετά σημαντική μιας και λειτουργεί ως μέσο μαζικής μεταφοράς που σημαίνει ότι μειώνεται και η κίνηση στους δρόμους της πόλης».

Ενάντια στο «κομφούζιο»

Βέβαια το τελευταίο παραμένει ο εφιάλτης πηγαίνοντας στο Μύλο. Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος, θα ήταν καλύτερο για όλους να μην επιλέγουμε απαραίτητα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας προς το χριστουγεννιάτικο πάρκο ενώ και οι οδηγοί, ειδικά τις ημέρες αιχμής να μην επιλέγουν παράνομα παρκαρίσματα κοκ που εντείνουν το πρόβλημα περισσότερο. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγαπητή πρόταση το Τρενάκι, και σίγουρα είναι αλληλένδετη πια με την έναρξη του Μύλου, αλλά και κάθε άλλη σημαντική στιγμή για την πόλη μας.

Με το Τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρενάκι του Αστικού Κτελ Τρικάλων που αναχωρεί καθημερινά από το Bus Terminal στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια είναι τα εξής:

Σαββατοκύριακα – Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ).

Καθημερινά – Από τις 16.30 μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ)-** Τιμή Εισητηρίου για το τρενάκι – 1 ευρώ **

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης