Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.01.2021 | 7:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σημαντική αναβάθμιση για τον κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο.

Οι προσπάθειες του κ. Σκρέκα όλο το προηγούμενο διάστημα στη θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Μέγαρο Μαξίμου, με την αναβάθμιση να έρχεται ως επιστέγασμα της αναγνώρισης αυτής. Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν εισέρχεται σε άγνωστα νερά, αφού επί σειρά ετών είχε διατελέσει Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ όταν το κυβερνών κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ο Κώστας Σκρέκας  είχε διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015, επί κυβερνήσεως Σαμαρά ενώ στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την 25η Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και ασφαλώς στην τελευταία εκλογική μάχη.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (Ε.Σ.Α.Α.Υ.).

Συγχαρητήρια από τη ΔΕΕΠ της ΝΔ

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων συγχαίρει τον συντοπίτη μας κ. Κώστα Σκρέκα, για την τοποθέτησή του στη Κυβέρνηση, στη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είμαστε σίγουροι πως το έργο που θα παράξει, θα ανταποκριθεί στο μέγιστο στις απαιτήσεις  της σύγχρονης εποχής. Ευχόμαστε τα καλύτερα για τη θητεία του νέου Υπουργού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης