Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

ΤΟΜΥ: Προσωρινή λειτουργία με αντιδράσεις

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2019 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η ιστορία με τις ΤΟΜΥ, Τοπικές Μονάδες Υγείας των Τρικάλων, δεν φαίνεται για την ώρα να έχει αισιόδοξη κατάληξη. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει αφορούν δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και η δεύτερη έχει να κάνει με το κτίριο στο οποίο θα στεγάζονται. Ωστόσο, σύμφωνα και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο, τα δύο αυτά ζητήματα αναμένεται να επιλυθούν. Το θέμα της στελέχωσης του ιατρικού προσωπικού με τη νέα προκήρυξη, μιας και φαίνεται ότι  το ενδιαφέρον από πλευράς των γιατρών είναι ικανοποιητικό τόσο στις ειδικότητες των γενικών γιατρών όσο και των παιδιάτρων.

Αντιδράσεις για τις μετακινήσεις

Μέχρι τότε βέβαια, το κενό επιχειρείται να καλυφθεί από δύο γιατρούς που θα μετακινηθούν από το Κέντρο Υγείας Πύλης και από το Κέντρο Υγείας Τρικάλων αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση δε, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, εξέφρασε την αντίθεσή του μιας και η συγκεκριμένη γιατρός που μετακινείται, καλύπτει τις ανάγκες των Στουρναρέϊκων και ένα μεγάλο μέρος της ορεινής περιοχής. Η πρόταση στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να προσφέρει υπηρεσίες δύο φορές την εβδομάδα στην ΤΟΜΥ και τρεις φορές την εβδομάδα να επιστρέφει στη βάση της, επισημαίνοντας, ότι και οι μετακινήσει είναι μια λύση προσωρινή.

Αντιδράσεις και για το κτίριο

Και ο χώρος όμως στον οποίο φιλοξενείται αυτή τη στιγμή η ΤΟΜΥ των Τρικάλων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι κατέλαβε το χώρο προστασίας μητέρας και παιδιού που φιλοξενούνταν στο ισόγειο του πρώην ΠΕΔΥ, με την αντίστοιχη δομή να μετακινείται σε όροφο, δίπλα σε ιατρεία παθολογίας κάτι που δεν ενδείκνυται για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε ευαίσθητες ομάδες όπως είναι οι έγκυες και τα παιδιά.

Σε πράσινη γωνιά και Λεπτοκαρυά οι ΤΟΜΥ

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο βουλευτής κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι και αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή. Στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν δύο ΤΟΜΥ. Ήδη, διασφαλίστηκαν 50.000 ευρώ χρηματοδότηση για το δήμο Τρικκαίων να διαμορφώσει χώρο στο κτίριο του ΚΑΠΗ Πράσινης Γωνιάς. Σε δεύτερη φάση, δρομολογείται η χρηματοδότηση της ανακατασκευής κτιρίου του ΟΑΕΔ στη Λεπτοκαρυά. Κτίριο, που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των εργατικών κατοικιών, και που λόγω της μέχρι τώρα εγκατάλειψης, παρουσιάζει σημαντικές φθορές οπότε και εξετάζεται το κόστος της αναδιαμόρφωσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης