Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Τον Γενάρη ο νέος αξονικός στο Νοσοκομείο

ΤΟΠΙΚΑ11.12.2019 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το θέμα του αξονικού τομογράφου και της βλάβης που αναγκάζει τη μετακίνηση ασθενών σε άλλα νοσοκομεία με κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος, τέθηκε κατά προτεραιότητα από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Τρικάλων χωρίς ωστόσο την αντίστοιχη ανταπόκριση από τα αρμόδια διοικητικά όργανα. Να σημειωθεί δε ότι η βλάβη του αξονικού αφορά μια λυχνία, η οποία όπως αναφέρουν γιατροί εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή χαλάει οπότε θα έπρεπε να προβλέπεται και η διάθεσή της σε απόθεμα ώστε άμεσα να γίνεται και άμεσα η επισκευή.

Χθες, σε ανακοίνωσή της η 5η ΥΠΕ αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης νέου αξονικού λέγοντας στην ουσία ότι τον Ιανουάριο θα τεθεί σε λειτουργία. Συγκεκριμένα αναφέρει, «Το Γ.Ν. Τρικάλων με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας προέβη στην προμήθεια Αξονικού Τομογράφου 32 τομών αξίας 343.480 ευρώ.

– Υπογραφή Σύμβασης 19/11/2019.

– Προετοιμασία του χώρου και απεγκατάσταση του παλιού και μη συντηρημένου Αξονικού Τομογράφου από τη Προηγούμενη Διοίκηση, (Δανεικός από το Γ.Ν. Βέροιας) έως στις 10/1/2020.

– Εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Αξονικού Τομογράφου βάση σύμβασης εντός Ιανουάριου του 2020.

Επίσης το Γ.Ν Τρικάλων επιχορηγήθηκε από την 5η Υ.Πε με το ποσό των 400.000€ για κάλυψη αναγκών μέχρι 31/12/2019.

Επιπρόσθετα η 5η Υ.Πε προέβη έως τώρα στην πρόσληψη τριών επικουρικών ιατρών ειδικοτήτων: Παθολογίας, Ορθοπεδικής και Ακτινοδιαγνωστικής».

Βέβαια η έλλειψη αξονικού λίγο πολύ, μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε τι είδους κινδύνους επιφυλάσσει. Ήδη δεκάδες περιστατικά έχουν παραπεμφθεί εκτάκτως σε νοσοκομεία άλλων νομών. Προβληματίζει δε το γεγονός ότι η μη λειτουργία αξονικού συμπίπτει με την εποχή που επισκέπτονται Τρίκαλα, Μετέωρα και ορεινά  χιλιάδες επισκέπτες.

Από την ανακοίνωση συμπεραίνουμε  λοιπόν ότι από το Νοέμβριο το πρόβλημα θα καταλήξει να λυθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων Ιανουάριο και μετά τις γιορτές, ενώ θα συνεχίζεται το πήγαινε έλα ασθενών για μια τόσο κρίσιμη εξέταση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης