Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για τα επίσημα αποτελέσματα

ΤΟΠΙΚΑ28.05.2019 | 6:25 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το δικό τους αγώνα δίνουν από το πρωί της Δευτέρας οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Τρικάλων για την καταμέτρηση και οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι υπάλληλοι που έχουν επωμιστεί την συγκεκριμένη διαδικασία, αρκετά επίπονη, υπεύθυνη και ψυχοφθόρα σε πολλές των περιπτώσεων, έρχονται αντιμέτωποι με διαφόρου είδους δυσκολίες, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις, ως προς την επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας υπέρ υποψηφίων στους Δήμους και στις κοινότητες.

Όπως εκτιμούν υπάλληλοι η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα, αντιθέτως όπως εκτιμούν θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα 10ημερο, ίσως και περισσότερο, για την ανακοίνωση των σταυρών.

Οι εκλογικοί σάκοι και το υλικό έχουν συγκεντρωθεί στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου. Βέβαια όχι στο σύνολο τους, καθώς δυο ημέρες μετά την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει παραδοθεί το σύνολο του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Κι αν το εκλογικό υλικό και οι σάκοι παραδόθηκαν, στην παρούσα φάση οι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά λάθη που καλούνται να τα διορθώσουν, με την καταμέτρηση. Αυτό έχει ως συνέπεια η διαδικασία να καθυστερεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει για πρώτη φορά σε τέτοια ένταση. Κι αυτό εκτιμάται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι στην φετινή διαδικασία συμμετείχαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι δεν είναι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί, αλλά εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν να καλύψουν τα πολλά εκλογικά τμήματα που δημιουργήθηκαν βάσει των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων, διαδικασία, που συναντά εμπόδια, καθώς το σύστημα λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας και του όγκου τίθεται εκτός λειτουργίας και τίθεται σε αναμονή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης