Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Υπό σχεδιασμό θεματικό τρένο για τη μεταφορά τουριστών από Βόλο προς Καλαμπάκα

Τουριστική αναβάθμιση του σιδηροδρόμου

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2019 | 9:12 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η αξιοποίηση του πλούτου του ΟΣΕ τόσο σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των μαζικών μεταφορών, όσο και σε ότι αφορά την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, είναι ένα θέμα που έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο συζητήσεων και αναπτυξιακών σχεδίων.

Φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή για να γίνει μια πραγματικά σοβαρή κουβέντα γύρω από αυτό αλλά και να τεθούν νέες βάσεις για την περιοχή. Μέσα στο πλαίσιο των συζητήσεων, έχει προταθεί ήδη και δρομολογείται η καθιέρωση μουσειακού τραίνου με ατμήλατη έλξη και ξύλινες επιβατάμαξες του 1884 που σώζονται από το μετρικό δίκτυο των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων (αφού πρώτα επισκευασθούν).

Η γραμμή των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας, που ολοκληρώθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στην πλήρη της μορφή το 1886, είναι μία ιστορική γραμμή καθ’ όσον έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ζωή των κατοίκων, για τους οποίους για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό μεταφορικό μέσον. Με το πέρασμα των χρόνων, οι επιβεβλημένοι ρυθμοί προόδου, επέφεραν την ριζική αλλαγή του μισού τμήματος της γραμμής, λόγω της μετατροπής της σε κανονικού εύρους, και την αναστολή των δρομολογίων στο υπόλοιπο μισό τμήμα. Έτσι, οι Σιδηρόδρομοι Θεσσαλίας πέρασαν στην ιστορία.

Παράλληλα, μία από τις κατευθύνσεις και στοχεύσεις που υπάρχουν είναι και η δρομολόγηση ενός νέου ημερήσιου θεματικού τραίνου για τη μεταφορά τουριστών από τον Βόλο προς την Καλαμπάκα για ολιγόωρη επίσκεψη στα Μετέωρα.

Ο συρμός που θα χρησιμοποιηθεί για αυτή τη μεταφορά, θα είναι υψηλών ανέσεων –τύπου ORIENT EXPRESS –θα διαθέτει βαγόνι εστιατόριο για γεύμα μέσα στο τραίνο και θα εκτελεί το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης