Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Τραμπ: Ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη

ΔΙΕΘΝΗ19.12.2019 | 2:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ιστορική, χαρακτηρίζεται η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, να παραπέμψει σε δίκη στη Γερουσία, τον πρόεδρο της χώρας Ντόναλντ Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η απόφαση ελήφθη τα ξημερώματα χθες, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας: Διήρκησε 11 ώρες και 50 λεπτά.

Κατόπιν τούτου, το όνομα του Τραμπ, μπαίνει τρίτος στη λίστα με τους αμερικανούς προέδρους που παραπέμπονται σε δίκη.

Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, με 230 ψήφους υπέρ έναντι 197 κατά.

Ο 73χρονος δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος, παραπέμπεται σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας, επειδή πίεσε την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου, και για παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα για την παραπομπή του.

«Ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι η Γερουσία θα αποκαταστήσει την τάξη, την ισονομία και την τήρηση των ορθών νομικών διαδικασιών, που αγνοήθηκαν στις διαδικασίες στη Βουλή.

Είναι έτοιμος για τα επόμενα βήματα και πεισμένος ότι θα απαλλαγεί πλήρως», αντέδρασε ο Λευκός Οίκος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης