Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Τρέχουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2019 | 6:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το ενδιαφέρον για την ένταξη των Τρικαλινών οφειλετών στις 120 δόσεις, ήταν εξαρχής αυξημένο, και η καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας αιτήσεων θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, προκαλούσε σημαντικές αντιδράσεις.

Με τη διαδικασία να έχει ξεκινήσει, και με χιλιάδες οφειλέτες από τα Τρίκαλα να έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, οι εθνικές εκλογές ανακοινώθηκαν πράγμα που έχει θορυβήσει σημαντικά τους οφειλέτες και επισπεύδουν την όποια διαδικασία για να μπορέσουν να ενταχθούν στις 120 δόσεις πριν τις εκλογές.

Όπως τονίζουν πολλοί λογιστές, ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί από το προεκλογικό κλίμα, καθώς και από δηλώσεις γύρω από το ζήτημα της ρύθμισης από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αποτέλεσμα, τις επόμενες μέρες να υπάρχει σημαντικός αριθμός οφειλετών που θα καταθέσουν αντίστοιχο αίτημα.

Και παρατάσεις λόγω εκλογών

Σε παράταση των προθεσμιών που λήγουν στο τέλος Ιουνίου αναφορικά με τις υποχρεώσεις έναντι της εφορίας φαίνεται πως προχωρά το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της διενέργειας εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις εκπνέει στις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει το ενδεχόμενο διπλής παράτασης των προθεσμιών έως και κατά ένα μήνα ή το λιγότερο για 15 ημέρες ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο αναβολής της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης