Τρίτη 25.01.2022 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Τρέχουν στην Πύλη για το γραφείο Τουριστικής Προβολής

ΤΟΠΙΚΑ28.09.2019 | 1:06 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Από τον περασμένο φεβρουάριο το δημοτικό συμβούλιο έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία info kiosk, ενός γραφείου Τουριστικής Προβολής για το Δήμο στο κέντρο της Πύλης. Στόχος της απόφασης να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που να μπορεί να ενημερώνει τους τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής, αλλά και να οργανώνει τη διαδικασία της τουριστικής προβολής μέσα από εκδηλώσεις δράσεις κοκ.

Βήμα, αρκετά σημαντικό για ένα δήμο όπως ο Δήμος Πύλης, με τόσο φυσικό και ιστορικό πλούτο που ήδη προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλη τη χώρα. Με τις εκλογές αλλά και άλλες προτεραιότητες που τέθηκαν αναγκαστικά, το θέμα καθυστέρησε να πάρει το δρόμο του ωστόσο το κρίσιμο ήταν να βρεθεί ακίνητο που να μπορεί να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη δομή με επιτυχία.

Το προηγούμενο διάστημα εκδήλωσαν ενδιαφέρον με προσφορές ιδιοκτήτες ακινήτων και φαίνεται ότι πλέον υπάρχει λύση με τις κτιριακές προϋποθέσεις να καλύπτονται σε ένα μεγάλο βαθμό. Έτσι οι προσδοκίες πλέον για τη λειτουργία του μετατίθενται στο επόμενο διάστημα μιας και όπως είναι λογικό χρειάζονται ακόμη κάποια βήματα να γίνουν ώστε να λειτουργήσει εξοπλισμένο και πλήρως ενημερωμένο το νέο τουριστικό στέκι για την περιοχή.

Το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι πέρα από αυτό και την απόφαση για το κτίριο που θα στεγάσει τις τουριστικές υπηρεσίες, θα τεθεί προς συζήτηση και το μέλλον της διοίκησης της μονομετοχικής του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου, κάτι επίσης σημαντικό για τα τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τη λειτουργία του δήμου. Θυμίζουμε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και η πρόταση η διαχείριση του Χιονοδρομικού να περάσει απευθείας στο Δήμο Πύλης ή και η προεδρία να ανατεθεί σε κάποιον με κατάρτιση σχετική με το αντικείμενο της διοίκησης οργανισμών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020