Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Τρεις (-3-) Δεκεμβρίου – Τρεις (-3-) Μεγάλες Αγκαλιές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ07.12.2023 | 6:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων, φιλοξενήθηκε από τα παρακάτω σχολεία: α) 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο (1 Δεκεμβρίου), β) 13ο Δ.Σ Τρικάλων-Ριζαριό (4 Δεκεμβρίου), παρουσία της Συμβούλου Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ.Παπανδρέου Δήμητρας, και γ) 6ο ΓΕΛ Τρικάλων (5 Δεκεμβρίου), παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπανιάρη Αλέξανδρου.  Όλοι οι μαθητές μαζί υλοποιήσαν δράσεις συμπερίληψης, αποδοχής και ευαισθητοποίησης με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις: i) “Είμαι Ένας από Εσάς”: ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα ΑμεΑ,  ii) “Είμαστε Όλοι Διαφορετικοί και Μοναδικοί”: βιωματικές δράσεις για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης,  iii) “Μαθαίνω για την 3η Δεκεμβρίου μέσα από 3 παιχνίδια»: βιωματικές δράσεις συλλογικότητας και συμπερίληψης  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος «(We are) ALL BORN ‘IN’» που συντονίζει το 13ο Δ.Σ. Τρικάλων-Ριζαριό και συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλα έξι (-6-) γενικά, ειδικά και συμπεριληπτικά σχολεία από Ελλάδα(Αθήνα), Πορτογαλία, Λιθουανία, Τουρκία, Ρουμανία, συνδεθήκαμε με τους εταίρους μας και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν για πρώτη φορά τους φίλους τους από τις ξένες χώρες και να δεσμευτούν για περισσότερες συναντήσεις και δράσεις μέσα στην υπόλοιπη χρονιά.

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία και την υλοποίηση δράσης αποδοχής, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαγγουρίτσα Γεωργία με τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι διοργάνωσαν και υλοποίησαν δράση αποδοχής με μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ και του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων ευχαριστούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που μας αγκάλιασαν, μας φιλοξένησαν και απλόχερα μας χάρισαν για τις 3 Δεκεμβρίου: Σεβασμό – Αγάπη – Χαμόγελα.

Οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης