Τρίτη 26.09.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τριαντόπουλος: Αποζημιώνεται και η δεύτερη κατοικία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ12.09.2023 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, μίλησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η πολιτεία στέκεται δίπλα στους πολίτες που είναι σε δύσκολη θέση. Μιλώντας για την κακοκαιρία Daniel, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι η τωρινή καταστροφή είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός.

«Το φαινόμενο ήταν ακραίο και στην εξέλιξή του και στον όγκο του και στη σφοδρότητά του. Με αποτέλεσμα όλοι, όλοι μα όλοι να είναι στο πεδίο εκεί και να δίνουν εντολές, κατευθύνσεις για να μπορέσει να σωθεί κατά κύριο λόγο η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε.

Κάνοντας αναφορά στις αποζημιώσεις, τόνισε πως το μέτρο της κυβέρνησης αφορά και στη δεύτερη κατοικία. Όπως είπε, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την Τετάρτη θα ανοίξει και για την Λάρισα, τη Φθιώτιδα και μέχρι τέλος εβδομάδας και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Η πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές εβδομάδες. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε 45 χωριά, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ολικώς, δεν θα χρειαστεί αίτηση στην πλατφόρμα για την οικοσκευή, καθώς θα γίνει αυτόματα. Στα συγκεκριμένα χωριά δεν θα γίνει αυτοψία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης