Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Τριαντόπουλος: Νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων του Παλαμά και της Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ13.04.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, την Πέμπτη και Παρασκευή, 11 και 12 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε την Καρδίτσα στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023.

Αρχικά, την Πέμπτη, στην έδρα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση των άτυπων ομάδων παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου της κρατικής αρωγής, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων των αγροτών. Κατά τη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας και συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης τόσο του δεύτερου κύκλου της κρατικής αρωγής προς αγρότες, όσο και η πορεία υλοποίησης της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, τέθηκαν και μια σειρά από άλλα ζήτημα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών και των δικαιούχων, αλλά και παρεμβάσεις που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε ακόμα μια συνάντηση εργασίας με επιχειρηματίες και αγρότες από τον Παλαμά, την Φαρκαδόνα και το Βλοχό, όπου συζήτησαν τόσο την πορεία υλοποίησης του πλαισίου της κρατικής αρωγής, όσο και μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω περιοχές που επλήγησαν σημαντικά από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων του Παλαμά και της Φαρκαδόνας μέσω της επιχορήγησης της απώλειας που είχαν κατά την περασμένη περίοδο. Επρόκειτο για ακόμα μια εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν και ζητήματα που θα αξιολογηθούν την επόμενη περίοδο.

Την ίδια ώρα, να χαρακτηριστούν τα πράσινα σε κίτρινα σπίτια ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που έθεσαν στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο τα μέλη της Κίνησης Πολιτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας, όπως δήλωσε στη Λέσχη 97,6 ο Δημήτρης Σκύφτας.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων, ανέφερε: «ο κ. Τριαντόπουλος δεν άφησε κανένα από τα αιτήματα αναπάντητα. Εστιάσαμε σε θέματα της αρωγής, κατοικίες, κτήματα, μηχανολογικό εξοπλισμό που έχασε ο κάθε γεωργός και μάλιστα ο υφυπουργός έχει δώσει σε κάποια ήδη λύση. Επίσης ζητήσαμε τα πράσινα σπίτια να χαρακτηριστούν ως κίτρινα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής όπου ο κ. Τριαντόπουλος απάντησε ότι ήδη έχουν δοθεί χρήματα στην περιφέρεια Θεσσαλίας για να ξεκινήσουν τα έργα.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο. Παράλληλα, επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης