Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης από το Μουσείο Τσιτσάνη και τον Δήμο Τρικκαίων, θα πάρουν σάρκα και οστά ανοιχτές δράσεις με ζωγραφική, μουσική, video installation

Τριήμερο γιορτής για το Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 8:27 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης από το Μουσείο Τσιτσάνη και τον Δήμο Τρικκαίων, θα πάρουν σάρκα και οστά ανοιχτές δράσεις με ζωγραφική, μουσική, video installation. Πιο συγκεκριμένα, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το δήμο Τρικκαίων, το Eye’s Walk Festival και ο Δήμος Τρικκαίων γιορτάζουν μαζί τη Χρονιά Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στις 17,18, 19 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δημοτική αρχή,  έχει ως εξής:

 

  • Κυριακή 17 Iουνίου, ώρα 11-1 /Μουσείο Τσιτσάνη

Α. Ομάδα: Ενήλικες όλων των ηλικιών ζωγραφίζουν ελεύθερα έχοντας ως ερέθισμα τη φωνή της σοπράνο Χριστίνας Ασημακοπούλου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων
Μεγάλοι καμβάδες απλώνονται στο χώρο και εσείς πειραματίζεστε με τη ζωγραφική σε μια αίθουσα που γεμίζει από λυρικά τραγούδια όπερας του Edvard GRIEG.
B. Ομάδα: Παρατηρητές. Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών έως 6 άτομα.
Φέρτε τα σημειωματάριά σας, μολύβι και στυλό και ζήστε την εμπειρία με το δικό σας προσωπικό τρόπο [γράφοντας τις σκέψεις σας για αυτό που βλέπετε/ακούτε, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά ή απλά μουτζουρώνοντας]

  • Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 11-1 /Μουσείο Τσιτσάνη

Ομάδα: Παιδιά 5-12 ετών ζωγραφίζουν ελεύθερα έχοντας ως ερέθισμα τη φωνή της σοπράνο Χριστίνας Ασημακοπούλου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.
Μεγάλοι καμβάδες απλώνονται στο χώρο και οι μικροί πολίτες των Τρικάλων πειραματίζονται ελεύθερα σε μια αίθουσα που γεμίζει από λυρικά τραγούδια όπερας του Edvard GRIEG.
• Ομάδα: Παρατηρητές. Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών έως 6 άτομα. Φέρτε τα σημειωματάριά σας, μολύβι και στυλό και ζήστε την εμπειρία με το δικό σας προσωπικό τρόπο [γράφοντας τις σκέψεις σας για αυτό που βλέπετε/ακούτε, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά ή απλά μουτζουρώνοντας
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email: tsitsanis@trikalacity.gr
Δεν απαιτούνται γνώσεις ζωγραφικής. Ο ελεύθερος πειραματισμός είναι ζητούμενο.

  • Τρίτη 19 Ιουνίου : 8.30 μ.μ Video Installation Art στην είσοδο του Θεάτρου του Φρουρίου

Σας περιμένουμε όλους, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση του δήμου Τρικκαίων, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων στο Θέατρο του Φρουρίου. Τα εικαστικά έργα που έχουν δημιουργηθεί στο workshop παρουσιάζονται ως Video Installation Art στην είσοδο του Θεάτρου στο Φρούριο καλωσορίζοντας καλλιτέχνες και θεατές.
Και η γιορτή του Video Installation Art συνεχίζεται με επτά [7] video installations διεθνών καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις παραγωγές του Eye’s Walk Digital Festival και οι οποίοι παρουσιάζουν μια δυνατή εικόνα της σύγχρονης τέχνης του video installation art παγκοσμίως η οποία είναι συναρπαστική και παρούσα στο Τώρα της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ