Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Τρίκαλα: Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας μέσω της ψυχολογίας

ΤΟΠΙΚΑ05.02.2019 | 4:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι ανθρώπινες σχέσεις, στην εποχή μας, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, ανάμεσα σε εμάς και τα παιδιά μας, σε εμάς και τους συντρόφους μας. Γι’ αυτή την αναζήτηση της επικοινωνίας, με έναν τρόπο ουσιαστικό που χτίζει γέφυρες ζωής, βρήκαμε άκρως ενδιαφέρουσες τις θεματικές ενότητες των Ομαδικών Συναντήσεων Προσωπικής Εξέλιξης & Attachment Parenting, της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας κας Φανής Τζίκα, Όπως και στον προηγούμενο κύκλο, έτσι και σε αυτόν που ξεκινά την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό από πλευράς των Τρικαλινών.

Συναντήσαμε την κα Τζίκα, με αφορμή την έναρξη αυτού του νέου κύκλου ομαδικής αλληλεπίδρασης, μιλώντας αρχικά για το σκοπό τους. Όπως μας είπε, «Συμμετέχοντας κάποιος σε μια ομαδική συνάντηση Συμβουλευτικής έχει την ευκαιρία να έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους που μιλούν την ίδια «γλώσσα» και αναρωτιούνται για τη διαχείριση της ζωής τους υπό το ίδιο πρίσμα, της επικοινωνίας και της ανθρώπινης σχέσης».

Σε ότι αφορά στο διαχωρισμό των ομαδικών συναντήσεων σε αυτές της προσωπικής εξέλιξης και του Attachment Parenting η κα Τζίκα ανέφερε, «Οι ομαδικές συναντήσεις Attachment Parenting αφορούν στην ενδυνάμωση της σχέσης του γονέα με το παιδί του με στόχο τη δημιουργία της αίσθησης της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης ανάμεσα τους. Από την άλλη οι συναντήσεις Προσωπικής Εξέλιξης φέρνουν στο επίκεντρο αφενός την σημασία της συναισθηματικής σχέσης ανάμεσα στο ζευγάρι αφετέρου την αξία της φροντίδας του εαυτού».

Ποια είναι όμως τα θέματα που ταλανίζουν την οικογένεια του 21ου αιώνα; Όπως μας εξήγησε, «Για να απαντηθεί το ερώτημα αρκεί να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κρατά την οικογένεια ενωμένη μέσα στο χρόνο. Για να παραμείνουν σταθεροί οι «οικογενειακοί αρμοί» της σύγχρονης οικογένειας αναδεικνύεται η ανάγκη για επικοινωνία, ανθρώπινη επαφή, συναισθηματική σύνδεση, εμπιστοσύνη. Όταν η σύγχρονη ελληνική οικογένεια αλληλεπιδρά με μία τόσο απαιτητική κοινωνική πραγματικότητα φαίνεται πως το «οικογενειακό μαζί» αποκτά μια άλλη αξία από την οικογένεια του παρελθόντος».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop