Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Τρίκαλα: Στα ύψη παραμένουν οι τιμές πώλησης ακινήτων

ΤΟΠΙΚΑ09.10.2019 | 12:31 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μπορεί οι, συχνά, δυσθεώρητες τιμές του παρελθόντος για τις πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων να μένουν ακόμη «κλειδωμένες» στο χρονοντούλαπο, εξαιτίας της κρίσης που σε αρκετές περιπτώσεις τις οδήγησε σε διψήφιες μειώσεις, ωστόσο η κινητικότητα που επικρατεί στην κτηματαγορά φέρνει μια νέα πραγματικότητα.

Ο νομός Τρικάλων, βρίσκεται ίσως στην πιο μεταβλητή φάση του με τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι σημαντικά αντικρουόμενα. Από τη μία η έλλειψη σπιτιών προς ενοικίαση, τα ελάχιστα σπίτια σε τιμές άνω των 300 ευρώ μηνιαίως σε πολλές περιπτώσεις και από την άλλη τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η μεγάλη πλατφόρμα της αγοράς spitogatos.gr.

Ο δείκτης τιμών προσφοράς ακινήτων (SPI) ανά περιοχή που δημιούργησε η ιστοσελίδα Spitogatos, με βάση πραγματικά δεδομένα αγγελιών δείχνουν μείωση στην τιμή πωλήσεων κατοικιών στα Τρίκαλα και σταθερότητα στα ενοίκια. Με βάση τα στοιχεία, πρωταθλήτρια στις αυξήσεις για τη Θεσσαλία, είναι η Καρδίτσα με αύξηση κατά 19,6%, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με αύξηση 10.9% και η Μαγνησία με 8,4%. Αντίθετα αμετάβλητα παρέμειναν τα Τρίκαλα.

Υψηλότερες τιμές πώλησης κι από τη Λάρισα!

Μπορεί να καταγράφεται από τη μία πτώση στην τιμή της πώλησης ανα τ.μ. κατά 2,60% στα Τρίκαλα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και φτηνά τα σπίτια!

Αυτή τη στιγμή μετά το Βόλο που έχει τιμή ανά τμ κατά μέσο όρο τα 987 ευρώ, τα Τρίκαλα έχουν τη δεύτερη υψηλή τιμή που αγγίζει τα 919 ευρώ ανά τμ. ! Η δε Καρδίτσα που εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση κατά μέσο όρο τα σπίτια της δεν κοστίζουν πάνω από 600 ευρώ/τμ ενώ η Λάρισα βρίσκεται στα 897 ευρώ / τμ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης