Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Τρίκαλα: Το Airbnb οδηγεί σε όλο και λιγότερα σπίτια για ενοικίαση

ΤΟΠΙΚΑ24.07.2019 | 2:20 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Πριν από κάμποσο διάστημα, τα σπίτια που ενοικιαζόταν μέσω Airbnb στο νομό Τρικάλων ήταν αρκετά, κάποιες ελάχιστες εκατοντάδες. Πλέον, η τάση που ήθελε έναν σπιτονοικοκύρη να αξιοποιεί το ακίνητο που «κάθοταν» να αποτελεί πλέον παρελθόν, και η βραχυχρόνια μίσθωση κατοικίας, να περνάει σε άλλο επίπεδο με τεράστιο κόστος όμως τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις που φορολογούνται ως τέτοιες και υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς όσο και για όσους μπαίνουν στην διαδικασία να νοικιάσουν ένα σπίτι μιας και όλο και λιγοστεύουν τα διαθέσιμα για μακροχρόνια μίσθωση διαμερίσματα.

Αυτοί που έχουν καταλάβει για τα καλά τι ακριβώς σημαίνει βραχυχρόνια μίσθωση, είναι κυρίως οι φοιτητές και οι γονείς τους, στις μεγάλες πόλεις κυρίως, διαπιστώνοντας ότι τα άλλοτε μικρά διαμερίσματα που δινόταν με ελάχιστες υποδομές αλλά με υπέρογκα μισθώματα  για φοιτητικές κατοικίες, εκλείπουν κι αυτά μιας και οι ιδιοκτήτες τους έχουν περάσει από την εισοδηματική λογική στην επιχειρηματική επένδυση. Έτσι, τα μετατρέπουν σε διαμερίσματα επιπλωμένα για ενοικίαση με την ημέρα, εξυπηρετώντας τους τουριστικούς επισκέπτες της περιοχής.

Όλο αυτό, ήδη έχει αρχίσει να έχει επίπτωση και στο νομό Τρικάλων και στον κόσμο που έχει αναλάβει επιχειρηματική δράση στις τουριστικές επιχειρήσεις μέσα από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακά καταλύματα. Και αν κατά τις περιόδους αιχμής, τα Aιrbnb καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση και μοιράζεται η «πίτα» των τουριστών, τι γίνεται με τις υπόλοιπες περιόδους;

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν με το νέο κύμα σπουδαστών, τι ακριβώς θα γίνει στα Τρίκαλα. Το αναμενόμενο είναι η αύξηση των ενοικίων, κάτι που ήδη συμβαίνει την τελευταία διετία. Φαίνεται λοιπόν, ότι μέσα από την πλατφόρμα δόθηκε μια έμμεση δυνατότητα σε ιδιώτες να γίνουν ξενοδόχοι, κάτι που πλέον να πρέπει να υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες αλλά και νέο πλαίσιο επαγγελματικού προσδιορισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop