Τον περασμένο Ιούνιο ο Κωνσταντίνος Λεπενιώτης, υποψήφιος του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, θεωρούσε δεδομένη την εισαγωγή του, στις Στρατιωτικές Σχολές, μιας και τα μόρια που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα, αρκούσαν για την είσοδό του σ’ αυτές. Από χθες το όνειρο γίνεται πραγματικότητα μιας και εισάγεται 2ος κατά σειρά στην Σχολή Ικάρων – Μηχανικοί. Από τη φύση του τεχνικό μυαλό, όπως μας είπε ο ίδιος, προετοιμάζεται για την φοίτησή του στη Σχολή το ερχόμενο φθινόπωρο, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο στόχο που έθετε προ τριετίας εισερχόμενος στο λύκειο. Ελισάβετ  Ανδριανίδη, 3η Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη Με τα 19.408 μόρια, την υψηλότερη βαθμολογία σ’ όλο το νομό, ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο για την υποψήφια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Ελισάβετ Ανδριανίδη. Κατάφερε να εισαχθεί 3η πανελλαδικά στο Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη. Πολύωρη μελέτη, μηδαμινός ελεύθερος χρόνος, σκληρή προετοιμασία για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χθες το απόγευμα ήρθε η επιβράβευση, κατέκτησε την κορυφή με την εισαγωγή της στο Ιατρικό ΣΣΑΣ. Ζωή Οικονόμου,  4η στη Νομική Θεσσαλονίκης Η Ζωή Οικονόμου, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, κατέκτησε κι εκείνη την κορυφή. Με τα 19.150 μόρια που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα έπιασε την κορυφή στην Νομική Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας τη 4η σειρά πανελλαδικά. Η Ζωή δεν έκρυβε την ικανοποίησή της από την επιτυχία της στη Σχολή της πρώτης προτίμησής της. Η ίδια ευχαρίστησε τους γονείς και τα αδέλφια της για την στήριξη που της παρείχαν, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο για όλα τα εφόδια της γνώσης που της παρείχαν για να φτάσει σήμερα στην κατάκτηση του στόχους. Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου, 6ος Ιατρική Θεσσαλονίκης Ο στόχος επετεύχθη για τον Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου, δεύτερο σε βαθμολογία σε όλο το νόμο. Κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, 6ος κατά σειρά πανελλαδικά, σκορπώντας χαρά στους δικούς του ανθρώπους και στους καθηγητές του. Η προσπάθεια ήταν αρκετά σκληρή, η καθημερινή και συστηματική μελέτη όμως, βοήθησαν τον 18χρονο υποψήφιο, μαθητή του 8ου ΓΕΛ, να καταφέρει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ακολουθήσει μελλοντικά το επάγγελμα των γονιών του. Σε καλές θέσεις σε δυνατές Σχολές Οι επιτυχίες των Τρικαλινών μαθητών δεν σταματούν εδώ. Αρκετοί υποψήφιοι έδωσαν τον αγώνα τους και κέρδισαν την μάχη της εισαγωγής σε αρκετά καλές θέσεις σε ιδιαίτερα δυνατές σχολές, υψηλόβαθμες,  μεταξύ αυτών των Ιατρικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η υποψήφια, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Ζαχαρένια Μητσιάδη, εισήχθη 22η στην Ιατρική Αθήνας, η υποψήφια, μαθήτρια του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Σταυρούλας Σπαθή, εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών, 26η, και η μαθήτρια – υποψήφια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Ιωάννα Δήμζα, 32η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Οι τρεις πλέον φοιτήτριες ανοίγουν πανιά, για να εισαχθούν, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τα επόμενα χρόνια και να προσφέρουν στον άνθρωπο." /> Τρικαλινά παιδιά κατέκτησαν την κορυφή - Η ΕΡΕΥΝΑ
Πέμπτη 08.12.2022 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Τρικαλινά παιδιά κατέκτησαν την κορυφή

ΤΟΠΙΚΑ28.08.2018 | 10:11 πμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Διάβασμα, μεθοδικότητα και οργάνωση είναι τα «κλασικά» μυστικά για την επιτυχία και την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υψηλή βαθμολογία αποτελεί επιβράβευση για τους κόπους και την κούραση πολλών μαθητών. Η κατάκτηση της κορυφής δεν γίνεται χωρίς στερήσεις και χωρίς δυσκολίες. Για πολλούς αποφοίτους από χθες το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα και βλέπουν στην πράξη τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Η «ΕΡΕΥΝΑ» μετά από δυσκολίες που συνάντηση καθώς τη φετινή χρονιά δεν δόθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις και με την άδεια των γονιών τους, παρουσιάζει κάποιους από τους αριστούχους των Τρικάλων που κατέκτησαν την κορυφή πανελλαδικά και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες των σχολών και των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Αποκαλύπτουν» τα κλειδιά για την εισαγωγή τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

Κωνσταντίνος Λεπενιώτης, 2ος Σχολή Ικάρων – Μηχανικοί

Τον περασμένο Ιούνιο ο Κωνσταντίνος Λεπενιώτης, υποψήφιος του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, θεωρούσε δεδομένη την εισαγωγή του, στις Στρατιωτικές Σχολές, μιας και τα μόρια που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα, αρκούσαν για την είσοδό του σ’ αυτές. Από χθες το όνειρο γίνεται πραγματικότητα μιας και εισάγεται 2ος κατά σειρά στην Σχολή Ικάρων – Μηχανικοί. Από τη φύση του τεχνικό μυαλό, όπως μας είπε ο ίδιος, προετοιμάζεται για την φοίτησή του στη Σχολή το ερχόμενο φθινόπωρο, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο στόχο που έθετε προ τριετίας εισερχόμενος στο λύκειο.

Ελισάβετ  Ανδριανίδη, 3η Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη

Με τα 19.408 μόρια, την υψηλότερη βαθμολογία σ’ όλο το νομό, ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο για την υποψήφια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Ελισάβετ Ανδριανίδη. Κατάφερε να εισαχθεί 3η πανελλαδικά στο Ιατρικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκη. Πολύωρη μελέτη, μηδαμινός ελεύθερος χρόνος, σκληρή προετοιμασία για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Χθες το απόγευμα ήρθε η επιβράβευση, κατέκτησε την κορυφή με την εισαγωγή της στο Ιατρικό ΣΣΑΣ.

Ζωή Οικονόμου,  4η στη Νομική Θεσσαλονίκης

Η Ζωή Οικονόμου, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, κατέκτησε κι εκείνη την κορυφή. Με τα 19.150 μόρια που συγκέντρωσε στα εξεταζόμενα μαθήματα έπιασε την κορυφή στην Νομική Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας τη 4η σειρά πανελλαδικά. Η Ζωή δεν έκρυβε την ικανοποίησή της από την επιτυχία της στη Σχολή της πρώτης προτίμησής της. Η ίδια ευχαρίστησε τους γονείς και τα αδέλφια της για την στήριξη που της παρείχαν, καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο για όλα τα εφόδια της γνώσης που της παρείχαν για να φτάσει σήμερα στην κατάκτηση του στόχους.

Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου, 6ος Ιατρική Θεσσαλονίκης

Ο στόχος επετεύχθη για τον Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου, δεύτερο σε βαθμολογία σε όλο το νόμο. Κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, 6ος κατά σειρά πανελλαδικά, σκορπώντας χαρά στους δικούς του ανθρώπους και στους καθηγητές του. Η προσπάθεια ήταν αρκετά σκληρή, η καθημερινή και συστηματική μελέτη όμως, βοήθησαν τον 18χρονο υποψήφιο, μαθητή του 8ου ΓΕΛ, να καταφέρει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ακολουθήσει μελλοντικά το επάγγελμα των γονιών του.

Σε καλές θέσεις σε δυνατές Σχολές

Οι επιτυχίες των Τρικαλινών μαθητών δεν σταματούν εδώ. Αρκετοί υποψήφιοι έδωσαν τον αγώνα τους και κέρδισαν την μάχη της εισαγωγής σε αρκετά καλές θέσεις σε ιδιαίτερα δυνατές σχολές, υψηλόβαθμες,  μεταξύ αυτών των Ιατρικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η υποψήφια, μαθήτρια του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Ζαχαρένια Μητσιάδη, εισήχθη 22η στην Ιατρική Αθήνας, η υποψήφια, μαθήτρια του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Σταυρούλας Σπαθή, εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών, 26η, και η μαθήτρια – υποψήφια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων Ιωάννα Δήμζα, 32η στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Οι τρεις πλέον φοιτήτριες ανοίγουν πανιά, για να εισαχθούν, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τα επόμενα χρόνια και να προσφέρουν στον άνθρωπο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης