Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Τρικαλινή εμπλοκή σε κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών διαμονής

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2018 | 12:30 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ, σε επιχείρηση που έγινε ταυτόχρονα Τρίκαλα αλλά και Αθήνα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Αλεξανδρούπολη και Λευκάδα για τη δράση παράνομης έκδοσης αδειών διαμονής, σε αλλοδαπούς υπηκόους, η αστυνομικοί της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, προχώρησαν μέχρι χθες σε συλλήψεις 23 φερόμενων ως εμπλεκόμενα άτομα.

Η υπόθεση αφορά και υπαλλήλους περιφερειών εκτός Αττικής όπως και δικηγόρους, από Αθήνα και επαρχία, στη σοβαρή υπόθεση. Να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ενώ είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αρχικά επ’ αυτοφώρω, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από τα Τρίκαλα, μέχρι και χθες το απόγευμα, οι πληροφορίες έδειχναν τη συμμετοχή γνωστού δικηγόρου της περιοχής. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, μιας και οι έρευνες ήταν εκτεταμένες και συνεχιζόταν μέχρι και το απόγευμα. Ενώ από άλλους νομούς φαίνεται πώς υπήρχε και πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ