Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Τρικαλινοί λαμβάνουν εξώδικα για απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2018 | 7:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σαφάρι είσπραξης ξεκίνησε η ΔΕΗ και στο στόχαστρο της μπαίνουν και Τρικαλινοί, οι οποίοι οφείλουν μέσω λογαριασμών ρεύματος ποσά άνω των 1.000 ευρώ αλλά και μικρότερα.

Ήδη και στο νομό, εκατοντάδες είναι οι καταναλωτές που έχουν λάβει εξώδικα από την εταιρία που έχει αναλάβει την είσπραξη των ανεξόφλητων, και από την οποία ζητείται από καταναλωτές της ΔΕΗ που χρωστούν άνω των 1.000 ευρώ διακανονισμός των οφειλών εντός 15 ημερών. Έμφαση δίνεται σε αγρότες και επαγγελματίες. Για όσους δεν ανταποκριθούν, ακολουθεί διακοπή ρεύματος και διεκδίκηση των ποσών με δικαστικά μέσα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αφενός η συλλογή των ανεξόφλητων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, καθώς και ότι στο όλο θέμα εμπλέκονται και οι τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να διεκδικήσουν μέρος των ποσών για να χρηματοδοτήσουν το δάνειο του 1,3 δισ. Ευρώ.

Τα εξώδικα που αποστέλλει η ΔΕΗ και σε Τρικαλινούς έρχονται να δημιουργήσουν νέα οικονομικά άγχη, καθώς πολλοί από τους οφειλέτες δεν έχουν να αποπληρώσουν τις οφειλές. Ακόμη και να τεθούν σε ρύθμιση, πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις οι οποίες είναι δυσβάσταχτες.

Σημειωτέον ότι για μηνιαίο λογαριασμό ως 100 ευρώ, η προκαταβολή ορίζεται στο 10%.
Για λογαριασμούς από 101 ως 250 ευρώ το μήνα, η προκαταβολή πάει στο 15%, ενώ για ποσά από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή ορίζεται στο 20%.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των δόσεων είναι το πολύ 24, ενώ η δόση δεν μπορεί να ξεπερνάει το ποσό του μέσου μηνιαίου λογαριασμού. Εάν προκύπτει υπόλοιπο τότε ο καταναλωτής θα πρέπει να το πληρώσει στην προκαταβολή.

Η ΔΕΗ στην παρούσα φάση έχει χωρίσει τους οικιακούς πελάτες σε έξι κατηγορίες:

  • Συνεπείς και χωρίς διακανονισμούς
  • Συνεπείς που πληρώνουν τον διακανονισμό που έχουν κάνει
  • Πελάτες με έναν απλήρωτο λογαριασμό ή μια αθέτηση πληρωμής του διακανονισμού.
  • Πελάτες με πολλές αθετήσεις πληρωμής διακανονισμούς
  • Πελάτες στους οποίους έχει γίνει διακοπή λόγω χρέους και δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών
  • Πελάτες με διαπιστωμένη ρευματοκλοπή

Για τους πελάτες που ανήκουν στις δυο τελευταίες κατηγορίες η ρύθμιση πλέον ορίζει ποσό προκαταβολής στο 30% της οφειλής και εξόφληση σε 18 δόσεις, ενώ αν έχει γίνει διακοπή στο ρεύμα η προκαταβολή ανεβαίνει στο 40% και οι δόσεις ορίζονται ως 12.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης